Vrhunac ženske seksualnosti je… u ovim godinama!

by | septembar 30, 2024
vrhunac ženske seksualnosti

Nauka, seksolozi i istraživanja se poklapaju: vrhunac ženske seksualnosti nastupa u tridesetim godinama. Ovo je vreme kada žene imaju pojačan seksualni nagon, povećano uživanje u seksu i jači i bolji orgazam.

Postoji mnogo razloga zašto se to dešava. Kao prvo, u tridesetim godinama, i muškarci i žene doživljavaju pad nivoa testosterona. Kod žena, ovaj pad se događa sporije, pa se seksualni nivo partnera napokon usaglašava: njena je želja nešto veća, njegova nešto manja. Za oboje, ovo znači više užitka. Postoji mnogo drugih razloga zašto se seksualni vrhunac žena dešava u 30-im godinama.

Zašto se smatra da je vrhunac ženske seksualnosti u tridesetim godinama?

Za žene, razumevanje  seksualnosti je proces i to za većinu težak. U našim dvadesetim, često smo usmerene na seksualno iskustvo našeg ljubavnika, a ne na sopstveno zadovoljstvo. Istovremeno, još uvek upoznajemo svoje telo.  Kada dostignemo tridesete, već smo savladale tešku lekciju svoje seksualnosti i potpunije uživamo u njoj.

Članak se nastavlja posle reklama

Statistički gledano, do 30-ih godina verovatno ćete biti u značajnoj vezi, vereni ili čak u braku. Čak i ako ste u otvorenoj vezi, verovatno imate određene partnere sa kojima redovno spavate i kojima verujete. Imati redovnog partnera znači da poznajete tela jedni drugih i da možete da izazovete veći užitak.

Verovatno ste na seks-pozitivnijem mestu u svom životu. Nadamo se da vam je životno iskustvo koje vas je dovelo do tridesetih pomoglo da manje osuđujete seks i same sebe. Sposobnost da se oslobodite osuđivanja sebe i svojih preferencija čini bolji seksualni život.

Više ne morate da trpite osrednji  seks jer ste upoznati sa svojim telom i znate kako sami da obavite posao — ili ste spremni da podučavate svog partnera. Takođe, verovatno ste imali dovoljno seksualnog iskustva da shvatite seks nije uredan, ali da to nikome ne smeta. Opušteniji ste i sebi postavljate manje ograničenja.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Da li se slažete sa podacima koje su izneli seksolozi i kako vi ocenjujete svoj seksualni život?

Članak se nastavlja posle reklama

Članak se nastavlja posle reklama

Da li se slažete sa ocenom da u tridesetim žena doživljava vrhunac svoje seksualnosti?

Loading ... Loading ...

 

Članak se nastavlja posle reklama