Italijanski stil ili francuski šik: 10 načina kako kopirati stil najmodernijih žena sveta

by | oktobar 1, 2024
Kako kopirati stil Italijanki ili Francuskinja

Neke žene su oduševljene italijanskim stilom, druge preferiraju francuski šik. Bez obzira kom modnom taboru pripadate, otkrivamo kako kopirati stil Italijanki i Francuskinja

Mesec mode je iza nas! Završeni su modni okršaji, prikazano je najbolje na ulicama prestonica: Parizu, Milanu, Njujorku, Londonu i Kopenhagenu. Koliko god da su popularne Njujorčanke, Skandinavke i hladni engleski šarm, najveći rivalitet oduvek je vladao između Italije i Francuske.

Najmodernije žene na svetu žive na ulicama Milana i Pariza. Jedne su seksipilne i ženstvene, druge jednostavne i slobodne. Mi vam danas otkrivamo kako da iskopirate stil najmodernijih žena na svetu. 

Članak se nastavlja posle reklama

10 načina kako kopirati stil Italijanki

Ekstra široke pantalone, džins i stileto štikle – ovo je osnova jesenje mode na ulicama Milana.

Osim ako niste živeli van mreže, velike su šanse da ste u nekom trenutku već videli štreberski šik i estetiku kancelarijske sirene. E,upravo ovaj stil prilično često nose Italijanke. Ne čudi, ako se zna da su ih osmislili upravo brendovi Miu Miu i Gucci. Preppy plisirane suknje, naočari sa leopardovim tačkama, sivi blejzeri su neizotavan deo garderobe elegantnih Italijanki i to obavezno ukombinovan sa stileto štiklama.

Ukoliko želite da iskopirate stil Italijanki, veoma moćno oružje su i modni komadi u boji vina, upadljive narukvice i čizme preko kolena i to u izrazito seksipilnim i ženstvenim kombinacijama. Poseban štikl Italijanke svom izgledu daju noseći neobične kragne.


Kada birate modne dodatke, znajte da su među Italijankama ekstremno popularni ukrasi za tašne. Jarki, upadljivi, ženskasti.

1o načina kako kopirati stil Francuskinja

Ukoliko je vaša modna ljubav Francuska, onda je važno znati da su na ulicama Pariza, tokom Nedelje  mode, carevali krojene pantalone na peglu, cipele sa kitten petom i baletanke.


Dok Italijanke prednost daju burgundi boji, Francuskinje ove jeseni 2024. slave tamno braon boju i njenu eleganciju. Blejzeri, kožne čizme, tašne – sve u braon boji izgleda luksuzno i nosivo je i narednih sezona.

Francuskinje su poznate po tome što vole klasiku i jednostavnost, pa nas ne iznenađuje što su odane klasičnim kaputima. Ako želite da kopirate jesenji stil Francuskinja, onda je must have za vas i koža, u upadljivoj boji, ali klasičnog  modela.
Kada kopirate stil Francuskinja, a želite da posegnete za elementima korporativnog oblačenja, birajte predimenzionirane blejzere, mokasine, midi suknje i crne čizme.

Članak se nastavlja posle reklama

Italijanski stil ili francuski šik – šta je vaš favorit?

Volite li upadljive, statement komade i izraženu ženstvenost, izvesno je da ste pristalica mode iz Milana. Jednostavnost, minimalizam i dečački seksipil su jasna obeležja zaljubljenica u Parisku modu. Gde ste vi na ovoj skali i šta je vaš izbor?

Članak se nastavlja posle reklama

Ko su najmodernije žene na svetu?

Članak se nastavlja posle reklama
Loading ... Loading ...
Rosdiana Ciarviolo, Pascal le Segretain/GettyImages