Piletina sa mlincima: Jelo koje voli ceo svet
Ne znate šta biste spremili za ručak ili večeru? Mi danas pravimo vrhunski specijlitet. U pitanju je piletina sa mlincima.
Mlinci sa piletinom ili ćuretinom jedno su od najpopularnijih jela koje se priprema širom sveta. Kad ga jednom probate, stalno ćete ga praviti.
Kako se priprema piletina sa mlincima
Da biste napravili ovo ukusno jelo, možete kupiti gotove mlince, a možete ih i sami napraviti. Vrlo je lako, a mi imamo odličan recept koji ćete videti u nastavku. Ako više volite ćuretinu, koristite nju umesto pilećeg mesa.
@kiki_kitchenkid **SEO-Text:** Mlinci Rezept, Mlinci mit Hühnchen, Mlinci aus dem Ofen, Mlinci selber machen, Traditionelles Mlinci Rezept, Mlinci kroatisch, Mlinci bosnisch, Mlinci serbisch, Mlinci Hühnchen Rezept, Mlinci und Hühnchen, Mlinci Sahne Sauce, Mlinci überbacken, Mlinci Hühnerbrühe, Mlinci Varianten, Mlinci Zutaten, Mlinci Zubereitung, Mlinci mit Käse, Mlinci Sahne Schmand, Mlinci einfaches Rezept, Mlinci klassische Zubereitung #Mlinci #Hühnerrezept #Balkanküche #TraditionelleKüche ♬ ITALIAN RESTAURANT 1 – Cavendish
Recept za piletinu s mlincima
Sastojci za mlince:
Članak se nastavlja posle reklama
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 100 ml mlake vode
Ostali sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 180 ml kisele pavlake
- 1 l pileće supe
- 200 g gorgonzola sira
Priprema:
- U vanglici sjediniti brašno s malo soli i promešati. Dodati jaje pa postepeno sipajući mlaku vodu mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da miruje 30 minuta.
- Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm, te okruglim nožem iseći na veće kocke.
- Pleh od rerne izvrnuti i obložiti papirom za pečenje. Poslagati na njega oblikovane kvadrate od testa, i peći u zagrejanoj rernina 220°C desetak minuta dok mlinci blago ne porumene.
- Pileće belo meso iseći na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane da blago porumene.
- Pripremiti jednu veću ili dve manje vatrostalne činije. Dno činije nauljiti i prekriti pečenim mlincima, preliti ih s malo mešavine pavlake za kuvanje i kisele pavlake, i odozgo rasporediti pileće šnicle. Posuti ih kockicama buđavog sira.
- Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa slojem pečenih mlinaca, premazati ih smesom od pavlake i posuti buđavim sirom.
- Duž ivica zaliti s malo supe da sastojci ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Prijatno!
Članak se nastavlja posle reklama
badmanproduction/gettyimages.com