Radničke jakne su jesenji trend broj jedan ove sezone!

by | oktobar 2, 2024
radnička jakna

Najtraženiji „gornji“ komad odeće ove sezone je mnogo skromniji nego inače. Radnička jakna, bezvremenski utilitarni platneni kaput koje favorizuju farmeri, sada su apsolutno svuda! A mi vam otkrivamo kako sve možete da je kombinujete!

Nakon što su se pojavile na prošlosezonskim pistama u Pradi i Loeveu, praktično svaki brend isprobao je ove jesenje jakne – a i stilisti su veoma zainteresovani, ako su trendovi tokom Meseca mode bilo koji pokazatelj.

Radničke jakne (engl. barn jacket) obično imaju otpornu spoljašnju tkaninu, kontrastne kragne i mnoštvo džepova, te ih čine savršenom prelaznom odećom.Uz to, poprilično su izdržljive, pa će stoga trajati mnogo sezona. Ali hajmo prvo redom.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je radnička jakna i zašto je postala toliko popularna?

Kada Prada predloži novu ideju na pisti, svet  sluša, a za jesen 2024. dizajner je uveo „barn“ jakne  kao must have stil. Iznošeni stilovi u tamnoplavoj, kaki, ​​braon i lovačkoj zelenoj bili su raspoređeni preko prozirnih suknji sa resicama, nudeći raznovrnost kombinacija. Dakle za svakoga ponešto!

Originalna jakna nastala je pomoću kompanije Carhartt 1889. godine, a služila je za farmere. Pravljena je od izdržljivog materijala, te je imala dvostruku svrhu: da bude topla, a u isto vreme da dugo traje. Tek je 1920. inkorporirana u svet mode, a moderne interpretacije, zahvaljujući high street i dizajnerskim brendovima, nude nagoveštaj klasičnog dizajna- kragna od somota, metalna dugmad, mnoštvo džepova…

I na sreću svih ljubitelja najnovijih modnih trendova, ovaj komad odeće može da se kombinuje na razne načine. Mi vam u nastavku nudimo samo neke od ideja.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako nositi barn jaknu?

Neprevaziđeni džins

Počinjemo sa modnim klasikom- farmericama, koje, ruku na srce, mogu zaista da se kombinuju uz sve. Samim tim, radnička jakna nije izuzetak. Uz neutralnu majicu i mokasine, brzo dobijamu sjajan look za posao.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderno, a tako jednostavno

Mi smo odavno ljubitelji kombinacija lepršavih suknji i džempera i to nam je jesenji modni hit već sezonama unazad. A uz barn jaknu, ovaj običan, a u isto vreme upečatljiv izgled dobija sasvim novo, moderno ruho!

Članak se nastavlja posle reklama

Oversized radnička jakna

Predimenzionirani komadi odeće ne izlaze iz mode, pa je tako slučaj i s ovom jaknom. U kombinaciji s šortsom (koji se i te kako može nositi i na jesen) u istim, jesenjim tonovima, dobićete kombinaciju koja će sigurno privući poglede!

Članak se nastavlja posle reklama

Mladalački i neobično

Ko kaže da su lepršave, letnje haljine rezervisane samo za topliju sezonu? Uz tople čarape i radničku jaknu, bez mnogo muke ćete dobiti moderni look koji je pogodan za gotovo svaku priliku.

Opuštena varijanta

Članak se nastavlja posle reklama

A za one dame koje više vole sportski način oblačenja ili prosto žele da svoje casual odevne kombinacije ipak malo začine, u pomoć može da pritekne radnička jakna sličnih ili istih tonova kao trenerica i duks.

Aleksandra DudvarskiCatwalking / Contributor