Moderne boje u enterijeru za 2025: Ideje za kombinovanje

by | oktobar 3, 2024
Moderne boje u enterijeru za 2025: Ideje za kombinovanje

Danas su nam u fokusu moderne boje u enterijeru za 2025. Prosto su očaravajuće, a pronašli smo za vas i neke ideje za kombinovanje. 

Da li ste primetili da ponekad uđete u sobu i osetite da nešto nije u redu, ali ne razumete šta tačno? Verovatno je u pitanju šema boja. Nijanse u dizajnu enterijera pomažu da se otkrije karakter kuće. Ali ako se ne poklapaju ili ima premalo boja u unutrašnjosti, utisak neće biti isti.

Prava šema boja podiže raspoloženje, povećava nivo energije i pomaže vam da se opustite nakon dugog dana. Modne boje u enterijeru 2024-2025 su dizajnirane da reše sve probleme odjednom: s jedne strane, prirodnost i prirodne boje su u trendu. S druge strane, pastelna osnova je razređena ukusnim i svetlim akcentima.

Članak se nastavlja posle reklama

Koje su moderne boje u enterijeru za 2025.

1. Cherry tomato

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lz z z (@lyzzz31stones)

Ova boja može se koristiti na dva načina: pažljivije i smelije. Za sigurniju opciju, koristite bogatu nijansu paradajza za akcente. Na primer, može biti u obliku vaze na stolu, abažura za lusteru, jastučnica za jastuke za sofu, malog tepiha ili slike na zidu. U ovom obliku oživljava, ali ne preopterećuje unutrašnjost: na kraju krajeva, dekor se uvek može ukloniti ili zameniti.

Članak se nastavlja posle reklama

Za hrabre, predlažemo da dodate više boja: obojite kontrastni zid u dnevnoj sobi ili dodajte paradajz zavese. Ova nijansa takođe izgleda dobro u kuhinji, budi i daje energiju. Zbog toga može postati nova opcija za farbanje kuhinjskih ormara.

Ako je cherry tomato vaša nova omiljena boja, možete je koristiti i za ukrašavanje spavaće sobe, baš kao u filmu Amelie. Ali zapamtite da crvena boja i dalje može biti zamorna ako ostanete dugo u prostoriji, pa to uzmite u obzir.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Pureed Pumpkin

Tamno narandžasta, složene nijanse, bliža terakoti nego pravom pireu od bundeve. Može se koristiti za jesenji enterijer. Stvara prijatno raspoloženje, smiruje i daje osećaj udobnosti i mira. Postoji širok obim za njegovu upotrebu: može biti u obliku tepiha na podu, presvlake tapaciranog nameštaja, meke udobne stolice ili ćebeta.

Članak se nastavlja posle reklama

Pureed pumpkin nijansa pogodna je za uređenje enterijera u potkrovlju. Obojite zidove od cigle ovom bojom i dopunite ih sirovim malterom sa neravnom površinom. Nameštaj od prirodnog drveta sa teksturom, metalni držači, kvake na vratima i lampe će upotpuniti sliku.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Rain forest

Prirodna tamno zelena boja. Ovako izgleda šumska šikara kada se lišće pokvasi od kišnice. U psihologiji, zelena smiruje, opušta i stvara atmosferu udobnosti. U gradovima nam svima nedostaje malo netaknute prirode, a sa ovom nijansom možete stvoriti komad šume kod kuće. Ovo je univerzalna boja koja se uklapa u skoro svaki dizajn.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite je kao glavnu boju ako želite da postignete efekat šume. Njome možete ofarbati zidove, dodajte zavese svilene teksture, poigrajte se nijansama za tapaciranje nameštaja. Ova opcija je pogodna i za spavaću i dnevnu sobu. Žive biljke u podnim sadnicama će dodati još više cvetnih motiva.

Za one koji ne žele da koriste veoma tamne nijanse kao osnovu, šumsko zelena može se koristiti kao komplementarna ili akcentna boja. Na primer, ovo može biti baršunasta presvlaka na stolici za stolom, jastuci za sofu ili ćebe. Pogodno za ukrasne male predmete: vaza za cveće, posuda za voće, svećnjaci mogu biti i zeleni.

4. Starlight Blue

Članak se nastavlja posle reklama

Svetlo sivo-plava nijansa. Stvara osećaj lakoće i dodaje prozračnost u prostoriji. Sanjiva, svetla boja koja je pogodna za uređenje spavaće sobe, dečije sobe ili kupatila. Koristite je kao podlogu za farbanje zidova, a dopunite je drugim svetlim nijansama: kremasto, svetlo lila, bela.

Za svetliji dizajn, kombinujte svetlo plavu sa plavom, tamno ljubičastom ili morskom plavom. U ovom slučaju, svetlosni ton takođe deluje kao glavni, ali je dopunjen kontrastnijim nijansama za stvaranje volumena i dubine.

Članak se nastavlja posle reklama
Kristen Prahl/gettyimages.com