Šta nam donosi retrogradni Jupiter u Blizancima od 9. oktobra

by | oktobar 5, 2024
Šta nam donosi retrogradni Jupiter u Blizancima od 9. oktobra

Jeste li spremni za retrogradni Jupiter u Blizancima? Vreme je za mir, retrospekciju i reorganizaciju života. 

Jupiter počinje svoj naizgled hod unazad 9. oktobra 2024. koji se nastavlja do 4. februara 2025. godine. Prema astrologiji, retrogradne planete donose duboke darove i mogućnosti. One otkrivaju informacije koje nedostaju i predstavljaju trenutak za odmor, popravku i podmlađivanje pre nego što ponovo krenu napred. To su trenuci tišine koji osiguravaju da idemo u pravcu koji je istinit, ispunjavajući i značajan za nas.

Planeta radosti i ekspanzije, mudrosti i rasta, Jupiter je veoma usklađen sa budućnošću. Ona gleda napred, pružajući nam svoju ruku kako bismo mogli da koračamo uz nju sa poverenjem. Veruje da su dobrota i vođstvo dostupni svakom od nas.

Članak se nastavlja posle reklama

Jupiter putuje kroz Blizance od maja 2024. i otvara naše umove, budi radoznalost i otvara neke nove perspektive. Znak koji se hrani informacijama, Blizanac gleda okolo, vodi razgovore, prikuplja činjenice i uzima sve u obzir. Veruje da kroz informacije rastemo, otvaramo se, menjamo se približavamo se životu kakav želimo. Bilo je to vreme usredsređeno više na sakupljanje nego na uviđanje.

Dok Jupiter menja pravac, uzimamo trenutak da zastanemo. U ovoj pauzi, manje je spoljašnjeg fokusa. Manje je buke. Sada je trenutak da se opustimo i zaronimo u introspekciju. Tokom ove retrogradnosti, minimizirajte brbljanje, utišajte spoljašnju buku i zaronite u tišinu.

Šta retrogradni Jupiter u Blizancima znači za vaš znak

Ovan

Jupiter u Blizancima drži u sebi ogromna mentalna istraživanja. Kakav je to osećaj za vas, Ovnovi? Kako su se vaš um i vaše perspektive promenile poslednjih meseci? Šta je izazvalo vaš entuzijazam?

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj retrogradni Jupiter vas poziviva da sednete sa svim onim što se kreće kroz vaše misli i počnete da ispitujete, asimilujete, prepisujete, oslobađate i završavate. To je siguran prostor da pogledate oko sebe i napravite dobar plan za buduće akcije.

Bik

Retrogradni Jupiter u Blizancima je prilika da veliki dobrotvor opet poseti vaš znak. Svako preterivanje, preterano analiziranje, suvišna mentalna buka ili zauzetost mogu jednostavno početi da se raspršuju iz vašeg uma kako bi vaša energija mogla da se okrene ka unutra.

Članak se nastavlja posle reklama

To je prilika da se vratite na jednostavna saznanja koja već posedujete, ona koja postoje pre reči, ona koja se osećaju pre nego što se misli, ona koja se nalaze u tišini. Jupiter vam nudi višu mudrost dok je retrogradan. Takođe vam nudi priliku za veće otelotvorenje i poznavanje vaše sopstvene, urođene vrednosti.

Blizanci

Neka vaš um počne da se opušta. Osetite tlo pod nogama i povežite se sa tišinom koja vas zove. Retrogradni Jupiter je poziv da se odmaknete i posmatrate svoje iskustvo kroz šire sočivo, kao da posmatrate vremensku liniju svog života iz različitih perspektiva.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovo je vreme da se oslonite na mudrost, intuiciju i poznavanje i kultivisanje uloge koju oni igraju u vašem odnosu prema logici, istini i činjenicama. Istražite svoje poverenje, veru i uverenja o životu.

Retrogradni Jupiter u Blizancima: Rak

Protekli period vas je pozivao da produbite viziju, intuiciju i komunikaciju i da odbacite sve ono što ne služi vašem najvišem dobru. Akcenat je bio na jačanju intuicije i od vas se tražilo da verujete tom unutrašnjem glasu ili vodiču.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova retrogradnost donosi priliku da se još više okenete ovom pozivu, da se oslobodite i spoljašnje i unutrašnje buke, i da se vratite u naručje mudrosti i istine. Ne treba ništa konkretno da radite, samo da se opustite i prepustite.

Lav

Jupiter u Blizancima vas je verovatno zasuo sa ogromnom količinom informacija, ideja, intuitivnih pogodaka, komunikacije i vizija koje ste iskusili. Sve ovo se odnosi na oblast vašeg potencijala. Kakav je osećaj? Kako vas je ovo promenilo?

Retrogradni Jupiter je prilika da dugo, sporo izdahnete i vratite više svoje energije u svoje telo sa manjim naglaskom na kičmeni stub. To je prilika da istražite i razmotrite sve ono što se kretalo i otvorilo vaš um dok vas okružuje veća tišina.

Članak se nastavlja posle reklama

Devica

Unutrašnje i spoljašnje rade zajedno. Život koji gradite u svom fizičkom svetu proizilazi iz emocionalnog, energetskog i nefizičkog sveta u vama. Ova dva carstva se ne mogu razdvojiti.

Ova retrogradnost je poziv da težite unutrašnjem, nematerijalnom i nefizičkom, i da zapamtite njegovo ravnopravno mesto u stvaranju vašeg života, izgradnji vaših snova i rezultata koje želite da postignete.

Vaga

Sve je u vezi sa vašim uverenjima. Vaš osećaj pripadnosti i kako on oblikuje svaki trenutak vašeg života. Retrogradni Jupiter je poziv da otkrijete, istražite i počnete da prepisujete svoju istinu. Vaša istina stečena kroz vaša iskustva i način na koji vaš život govori kroz njih.

Članak se nastavlja posle reklama

Vaša istina o tome šta život znači, koja dolazi iz unutrašnjeg znanja, i ne mora da bude prihvaćena, pa čak ni shvaćena, od bilo koga drugog da bi bila važeća za vas. Dok se Jupiter kreće retrogradno u Blizancima, pustite da vaš um počne da se odmara dok mu dajete dozvolu da se prilagodi saznanjima, verovanjima i poverenju koji već postoje u vama.

Škorpija

Retrogradni Jupiter poziva na predaju sebi. Odvodi vas na unutrašnje putovanje ispod površine i zamagljuje granice između svesnog i nesvesnog. Navodi vas da otkrijete mudrost, znanje, istinu i moć. I preispituje vaša uverenja, osećaj pripadnosti i osećaj snage u vama samima.

Postoje čitavi svetovi u vama koji čekaju da im posvetite pažnju. Tokom ove retrogradnosti, počnite da skidate sve slojeve, strahove ili emocije koje vas sprečavaju od intimnosti i ranjivosti sa samim sobom, sa svim onim što živi u vama, i sa načinom na koji vam život govori.

Članak se nastavlja posle reklama

Strelac

Na neki način, u velikoj meri ova retrogradnost se najviše odnosi na vas, Strelčevi jer Jupiter vaš planetarni vladar. Vaš vodeći kompas, energija i suština počinju da se okreću unazad kroz kosmos. Tokom ovog vremena, pozvani ste da ponovo pogledate i razmislite o svom odnosu sa samim životom i svom osećaju pripadnosti u njemu. Ova veza se hrani i oblikuje svaki trenutak vašeg života.

Retrogradni Jupiter traži od vas da istražite svoj odnos sa drugima, posebno sa onima koji su vam najbliži i način na koji oni odražavaju ono što živi u vama, svesno i nesvesno, i sve ono što im donosite. To je takođe poziv da preispitate svoj odnos sa intuicijom i logikom, znanjem i istinom, verovanjem i informacijama.

Jarac

Retrogradni Jupiter poziva na više mirnih trenutaka. Veću kontemplaciju. Više prostora u vašem životu za doživljaj tišine i prilagođavanje intuiciji. Jupiter u Blizancima donosi ogromno kretanje, izgradnju, uzbuđenje i raznolikost u vaš svakodnevni život. Pojačavao je tempo i nudio informacije, razgovore, obradu i istraživanje.

Ovo je prilika da se osvrnemo na sav ovaj pokret i da se setimo praktičnosti koju donosi odmor, zamaha koji proizilazi iz tišine i načina na koji se život, znanje i istina mogu pronaći u prostorima kontemplacije.

Vodolija

Jupiter vas drži za ruku dok istražujete kako se kreacija, životna snaga i sreća kreću kroz vas. Bilo je to istraživanje kako se izražavate, kako donosite jedinstvenu iskru koja ste vi i niko drugi, i kako je delite sa svetom oko sebe. Šta ste iskusili u ovoj potrazi? Šta vam je ovo putovanje otkrilo?

Retrogradni Jupiter je vreme za istraživanje ovih pitanja. Da svarite sve što ste iskusili i usput upoznate sebe na nov način.

Ribe

Retrogradni Jupiter je poziv da se okrenete ka sebi i otputujete u svoje biće, svoju osnovu, svoja sećanja, formativne godine i psihu. To je poziv da se ponovo povežete sa detetom i znanjem u vama. To je prostor da se sećate sebe kao svog doma, čistite ono što postoji u vama a nije vaše, lečite prostore koji se osećaju nesigurno i sklapate prijateljstva sa prostorima koji se osećaju nepoznatim.

Ovo retrogradno kretanje nudi unutrašnje isceljenje koje putuje unazad kroz vreme u najbitnije sopstvo i napred u vremenu dok težite da doživite život ispunjen mudrošću, lepotom i istinom.

Ridofranz/gettyimages.com