Koje zimske jakne su u trendu za 2024.

by | oktobar 5, 2024
Koje zimske jakne su u trendu za 2024.

Ko je rekao da ne možete izgledati sa stilom u zimskoj jakni? Otkrivamo koje zimske jakne su u trendu za 2024.

Uprkos činjenici da poznate modne kuće insistiraju da podržimo trend bunde u narednoj sezoni, zimska jakna ostaje najudobnija i najneophodnija stvar za zimsku sezonu. Pored toga, moderne jakne uopšte neće umanjiti stil. Naprotiv, ako su pravilno odabrane, postaće moderan dodatak svakoj odeći. I birajte modele koji će biti aktuelni nekolik osezona zaredom.

Koje zimske jakne odabrati za zimu 2024-2025.

1. Zimska jakna O kroja

Članak se nastavlja posle reklama

Zaobljena linija ramena i rukava, naglašeni volumen su karakteristični za ovaj kroj, koji će sigurno biti na modnom Olimpu u narednoj sezoni. Ovo se odnosi ne samo na zimske jakne, već i na kapute,  pa čak i džempere.

Ove jakne u modu su uveli Khaite, Saint Laurent, Jil Sander, ali treba naglasiti da ove jakne neće odgovarati svima. Treba da ih izbegavaju žene sa širokim ramenima i sitnim donjim delom, jer će potpuno poremetiti ravnotežu.

2. Zimska jakna s naglaskom na struku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Sandbech (@ninasandbech)

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da izgledate ženstveno i sofisticirano, ove zime nosite zimsku jaknu s kaišem koji će staviti akcenat na struk. Pošto dizajneri podržavaju globalni trend ženstvenosti, ovaj stil definitivno neće izaći iz mode narednih godina. Njegova prednost je što izgleda odlično sa suknjama i haljinama, što se ne može reći za druge modele zimskih jakni.

3. Postavljena jakna

Članak se nastavlja posle reklama

Ne preti nam opasnost da se u bliskoj budućnosti vratimo tankim kratkim jaknama, jer su se dizajneri u novim kolekcijama kladili na obimne, labave modele. Najspektakularnija, ali potpuno nepraktična opcija – kratka pufnasta jakna. Možete je kombinovati sa farmerkama,  suknjama različitih dužina, sportskim pantalonama. Oni koji cene udobnost i toplinu mogu da izaberu dužinu do sredine butina.

4. Maksi zimska jakna

Članak se nastavlja posle reklama

U trendu maksi dužina, naravno, svoje mesto zauzela je i zimska jakna. Izgleda trendi i elegantno, a može upotpuniti apsolutno svaki autfit: od klasičnog do sportskog šika i grungea. Obratite pažnju na stilove: A kroj i umereno predimenzionirani modeli najbolja su opcija.  Takve modele stilizujte s masivnim akcentnim cipelama i kreiraćete autfit koji neće proći nezapaženo.

5. Animal print

Članak se nastavlja posle reklama

U skorije vreme, na štampane donje jakne se gledalo sa skepticizmom u modnoj industriji. Međutim, rasprostranjena upotreba animal printa radikalno je promenila situaciju. Leopard i zmijski print sada su svuda, uključujući i zimske jakne. Ovaj model će odmah privući pažnju prolaznika i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ali ako niste spremni za toliku pažnju, birajte cvetne dezene, geometrijske šare ili karo.

Victoria Fox/shutterstock.com