Brzi saveti astrologa za sve horoskopske znake: Kako da imate uspešnu i radosnu jesen

by | oktobar 3, 2024
brzi saveti astrologa za jesen 2024

Brzi saveti astrologa za jesen 2024: kako „uhvatiti“ finansijski uspeh i ličnu sreću, koji god da ste znak horoskopa

Astrološka jesen počela je pre dve nedelje, 22. septembra 2024. godine. Od tog trenutka mi plovimo kroz mirnija godišnja doba, kada nas ne čekaju burne promene, već  preispitivanje prošlih iskustava i učenje lekcija. Oni koji pravilno iskoriste ovaj period moći će da  postignu uspeh na poslu i na ličnom planu.

Brzi saveti astrologa za jesen 2024. – važe za sve znake

Period od prolećne do jesenje ravnodnevice jedan je od najvažnijih u astrologiji, jer menja naše živote. U 2024. godini prolećna ravnodnevica bila je 20. marta, a jesenja 22. septembra. Od marta do kraja septembra mnogi od nas su se suočili sa događajima koji su nam bukvalno okrenuli život naglavačke. Neko je saznao neočekivane stvari o svojim najmilijima, neko je odlučio da raskine sa svojim partnerom, nekome je ponuđeno unapređenje na poslu. Generalno, od proleća do jeseni, svako od nas je doživeo veliki broj promena.

Članak se nastavlja posle reklama

Sada, dok koračamo kroz oktobar, taj period ostaje iza nas. Važno je podvući svojevrsnu crtu nakon proteklih šest meseci. Zapišite šta ste postigli i šta ste propustili. Izvucite pouke čak i iz najstrašnijih događaja poslednjih meseci i pokušajte da ih pamtite do kraja života. Predstojeći jesenji, a potom i zimski meseci su period preispitivanja, kada postavljamo osnovu za budućnost.

  1. Održavajte ravnotežu posao – uživanje

Sada smo u sezoni Vage, što znači da je za sreću u bilo kojoj oblasti života važno da održimo harmoniju. A ovo se posebno odnosi na materijalnu stranu. Da biste dobili unapređenje, veću platu ili uspeli u poslu,  važno je da odvojimo vreme za svoju porodicu, sebe i prijatelje. Filozofija rada „u znoju lica svoga” sada neće funkcionisati.

2. Oslobodite se viškova

U jesen, priroda se oslobađa osušenog lišća i svega što podseća na prošlo leto. To znači da se sprema za novu fazu u svom životu, nakon čega će uslediti nove lekcije. Trebalo bi da uradite isto. Napravite neko generalno čišćenje kod kuće. Oslobodite se stare odeće, nepotrebnih knjiga i pretrpanih stvari. I ne zaustavljajte se na stavrima, slobodno ostavite iza sebe i ljude koji vas koče.  Važno je da uđete u novi period svoje snage, koji će doći sa prolećnom ravnodnevnicom 2025. godine, bez onoga ko vas je u prošlosti opterećivao.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Provedite vreme na suncu

Sunce je glavno astrološko svetlo u horoskopu. Do kraja jeseni provedite što više vremena na suncu da biste dobili snagu za nadolazeću zimu. A to je posebno važno za Vatrene znakove, Ovna, Lava i Strelca, kojima je Sunce vodič kroz život.

4. Hodajte što je više moguće

Istraživanja pokazuju da nam boravak na svežem vazduhu od najmanje 10 minuta pomaže da se oslobodimo stresa i sredimo svoje misli i živote. Pored toga, proizvodimo hormone dopamin i endorfin, koji nas čine pozitivnijim i manje nervoznim. Brzi saveti astrologa takođe su usmereni ka tome da što više vremena provedete daleko od gužve, gadžeta i stresa. Tako se povezujemo sa svojim prirodnim korenima i počinjemo da bolje osećamo svoje potrebe.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Sav fokus je na vama samima

Jesen i zima se često povezuju sa melanholičnim raspoloženjem. Češće smo kod kuće i sami sa sobom, što nas tera na razmišljanje o životu i budućnosti. Nemojte odagnati ove misli, već im dajte priliku da vas odvedu do nekih zaključaka. Jesen je idealna za preispitivanje svojih interesovanja, društvenog kruga, životnih stavova i fokusiranje na sebe. Uvidi koji vam sada stignu pomoći će vam da postignete više u narednoj godini.

Maksym Belchenko/GettyImages