Pepeljasta karamela je idealna boja kose za ovu sezonu

by | oktobar 10, 2024
Pepeljasta karamela boja kose

Pepeljasta karamela boja kose je ove jeseni broj jedan nijansa, a otkrivamo vam zašto je nazvana i „najnosiva“ varijanta smeđe… 

Nova sezona zahteva i promenu garderobe, a dok ste već kod toga, mogli biste da zakažete termin u salonu i za svežiji izgled kose. Ako ste brineta ili razmišljate o tome da svoje pramenove usmerite u tom pravcu, isprobajte ovu nijansu.

Cinder toffee brineta odnosno pepeljasta karamela je bogata, topla smeđa boja kose sa zlatnim, karamel nijansama. Ime je dobio po  vrsti slatkiša u saću koji ima duboku karamelizovanu boju šećera. Ova nijansa spaja tamnije smeđe tonove sa toplim tonovima, stvarajući višedimenzionalni, sjajni izgled. Često ima efekat sjaja zbog zlatnih nijansi utkanih kroz tamniju bazu.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete dodati malo balajaž tehniku celoj priči koja će je učiniti malo toplijom ili hladnijom, ili dodati neke prelepe pramenove za dodatnu dimenziju.

Pepeljasta karamela boja kose i sve njene varijacije

Okupana suncem (sun kissed)


Evo svetlije karamel brinete— skoro bronde — koja ima topao i blistav efekat. Ova nijansa izgleda veoma prirodno – kao da je kosa posvetlela na suncu.

Svetli pramenovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Istakhar Ali (@sunny_ali_hair_artist)


Topla i prirodna srednje smeđa služi kao savršena osnova za svetle pramenove. Uključivanje intenzivnijih, kontrastnih karamel nijansi na tamnoj osnovi stvara upečatljiv izgled sa velikim uticajem. To čini da kosa odmah izgleda sjajno dok stvara neku posebnu dubinu celom looku.

Članak se nastavlja posle reklama

Pepeljasta karamela boja kose za tamnije brinete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Roslyn (@theroslyn_hair)


Ne morate da otpisujete skoro pa crnu karamel nijansu ako hladni i pepeljasti tonovi više ističu vaš ten nego topli tonovi. Ključno je ugraditi više pepeljastih nijansi uz toplije tonove za neutralniji ili hladniji efekat. Isprobajte srednje smeđu podlogu sa pepeljastim tonovima.

Balajaž tehnika

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Ray CT HAIR (@erinrayhair)


Balajaž pristup stvara postepeni prelaz od tamnobraon u korenu do svetlijih ili karamela nijansi prema krajevima. Ovo omogućava lakšu fazu rasta i savršeno kombinuje i svetlost i tamu.

Članak se nastavlja posle reklama

Tamna pepeljasta karamela boja kose


One koji žele da ostanu malo tamnije mogu da crpe inspiraciju iz ove prelepe interpretacije crnke u obliku  karamele. U pitanju je suptilna mešavina; prirodno se utka u tamnije nijanse.

Mešavina bakra  i karamela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Kot (@anniekot_hair)


Uključivanje bakarnih ili crvenkastih tonova je način da zaista zagrejete svoju tamnu kosu za živahniju verziju. Toplina karamelastih tonova i izvlačenje pramenova ili balajaž tehnike čine look raznovrsnim i prilagodljivim za različite tonove kože.

Članak se nastavlja posle reklama
Sofia Zhuravets via Getty Images