Riz Viterspun samohranim majkama: Radite dobar posao!

by | oktobar 7, 2024
Riz Viterspun sa ćerkom

Biti samohrani roditelj nije lak posao, a Riz Viterspun je to iskusila na sopstvenoj koži. Stoga, mamama u toj situaciji ima da poruči samo: „Radite dobar posao“

Riz Viterspun (Reese Witherspoon) tvrd da ju je to što je postala samohrana majka u svojim kasnim dvadesetim pomoglo da očvrsne, počne da veruje sebi i da donosi odluke. Kako ona to opicuje: pomoglo joj je da se spase.

Kada je Riz Viterspun otkrila da ima snagu i našla svoj glas?

Sama Riz tvrdi da to nije bio jedan trenutak, nego čitav proces. Oko sebe, kaže ona, ima desetine žena koje su morale da ojačaju u jednom trenutku, da bi spasile sebe same.  Neke su to učinile zbog finansijske situacije, situacije sa obrazovanjem, loših porodičnih odnosa. Jednostavno nisu imale izbora – morale su da se oslone na sebe, svoje odluke i sposobnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Za Riz, koja ima dvoje dece, Avu i Dikona, sa kolegom Rajanom Filipom, bio je to trenutak kada je podnela zahtev za razvod braka 2006. godine. Postala je samohrani roditelj.

Iskustvo Riz Viterspun o tome kako je biti samohrani roditelj

„Postoji trenutak u našim životima kada shvatimo: nema čekanja, niko ne dolazi da pomogne, niko ne dolazi da donese tu odluku umesto vas“, priča ona. „Za mene je to bilo nekoliko perioda u životu. Ali, prvi i najznačajniji je bio svakako trenutak kada sam postala samohrani roditelj. Tada sam morala sam da donesem mnogo odluka za svoje dvoje dece i mnogo finansijskih odluka za celu porodicu.“

Za Pravnu plavušu ovo je bio period stalnog preispitivanja i trebalo joj je vremena da nauči da veruje svojim odlukama.

Članak se nastavlja posle reklama

„Niko se ne oseća 100% samopouzdano kao roditelj“, rekla je ona u jednom intervjuu. „Svi se samo trudimo. Sve dok se trudite da budete bolji na bilo koji način — može i čitajući blogove o roditeljstvu, krišom u kupatilu, razmenjivanjem priča sa drugim mamama tokom časa joge, guglanje o razgovorima sa tinejdžerkama- vi radite dobar posao.” poručila je Riz drugim samohranim majkama.

Rodin Eckenroth/gettyimages