Najbolja boja obrva kada počnete da sedite, da ne izgledate isprano

by | oktobar 8, 2024
najbolja boja obrva kada počnete da sedite

Kada počnete da sedite, menja se i boja vaših obrva, a lice postaje sumorno i beživotno. Rešenje je prava boja obrva, a mi otkrivamo kako je izabrati

Kada počnete da sedite, izbor je lak: možete prigrliti svoju promenu i pretvoriti je u jednu od modernih sedih frizura ili se ofarbati. Ali, šta raditi sa obrvama koje su počele da menjaju boju?

Zašto je važna boja obrva kada počnete da sedite?

Vaše obrve nikada nisu iste boje kao vaša kosa, a ovo postaje još izraženije kada počnete da sedite. To je zato što dlake na vašoj glavi i dlake na vašim obrvama gube melanin različitim brzinama, čineći pravi izbor boje obrva još delikatnijim. Ukoliko nemate adekvatnu boju obrva, a kosa vam sedi i postajete stariji, lice će početi da vam izgleda isprano. Pritom, sede obrve nisu opcija – one nikada ne izgledaju dobro.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se menjaju obrve kada starite?

Naravno, kako starite, vaše obrve generalno postaju malo ređe. Takođe, krajevi obrva imaju tendenciju da se spuste, što može povući oko nadole i učiniti da izgleda opušteno. Istovremeno, pojavljuju se prve sede, a boja obrva postaje svetlija. Sve ovo čini da vam lice izgleda isprano.

Šta kada obrve počnu da sede?

Kada vaše obrve poprime srebrnu boju, bilo da je to jedna dlačica ili nekoliko, bićete u iskušenju da ih iščupate, ali to je najgora opcija. Ovakve obrve postaju deblje, jače i ostavljaju za sobom rupe u ionako proređenim obrvama. Mnogo je bolje da se opredelite za nijansiranje obrva.

Kako odabrati boju obrva spram tona kože?

Kada tražite pravu boju obrva koja će vas provesti kroz period sede kose ili nove boje kose, ne smete zanemariti ni ton vaše kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Za hladni ton kože

Ako je ovo vaš podton, onda bi trebalo da se držite neutralnih boja. Ako izaberete suviše hladan ili previše topao ton, onda će vam lice delovati maslinasto ili sivo. Nijedno nije dobro, jer delujete starije.

Članak se nastavlja posle reklama

Za kožu sa toplim tonom

Topli podtonovi kože se lepo slažu sa svetlijim nijansama kao što su tamnoplava, plavo-smeđa i bogata smeđa. Na ovaj način, koža lica će izgledati kao da ima ton breskve ili blago ružičasti.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako odabrati pravu boju obrva kada počnete da sedite?

Izvucite stare fotografije kada je vaša prirodna boja kose bila na vrhuncu i izaberite onu boju obrva koja je najbliža najtamnijim pramenovima vaše prirodne kose.  Opšte je pravilo da birate jednu do dve nijanse tamnije obrve od vaše prirodne boje kose. Birajte tople nijanse jer to otvara lice koje stari.

Prirodne plavuše
Svetle obrve se sve manje vide kada počnete da sedite. Sve što vam treba je malo dodatne boje – rešenje može biti čak i dobro odabran puder ili olovka za obrve. Birajte meke, srednje plave tonove ako ste prirodna plavuša. Važno je da u njima nema previše pepeljasto plave.

Članak se nastavlja posle reklama

Za brinete
Najbolji izbor je meka smeđa boja obrva. Ako ste crni ili izrazito tamna brineta, onda se opredelite za tamnije nijanse.

Za crvenokose
Riđokose žene najbolje izgledaju kada imaju obrve u kestenjastim ili crvenkasto-smeđim tonovima. Nežne braon nijanse takođe mogu da odrade posao.

Szepy/GettyImages

Tagovi: