9 trendi dugih frizura za svaki tip kose

by | oktobar 11, 2024
Frizure za dugu kosu za jesen 2024

Frizure za dugu kosu za jesen 2024. donose zaista široki spektar izbora, a na vama je da odaberete onaj hair stil koji će najbolje oslikati vašu ličnost. 

Duge frizure mogu napraviti veliki uticaj. Bilo da govorimo o slojevitim, kovrdžavim hair stilovima, ili svilenkasto ravnoj kosi, svaki stil donosi nešto posebno.Od konjskih repova i labavih talasa do složenih pletenica i elegantnih frizura, duga kosa se može oblikovati za svaku priliku.

Naravno, ideja o dugoj frizuri može izgledati kontraintuitivna (morate da ošišate kosu da biste je zadržali?), ali verujte nam: duga kosa je ono što želite ako je cilj da održite zdravlje i dužinu vaših vlasi. Iako kosa tehnički dobija dužinu rastom u korenu, ona se zadržava sa svojih krajeva. I iako aktivno možda puštate kosu, redovno šišanje na svakih šest do osam nedelja će sprečiti ispucale i „rascvetale“ krajeve.

Članak se nastavlja posle reklama

Svako ko ima dugu kosu zna da ona može delovati monotono, ali ne mora tako da bude. Otkrivamo vam na koje to frizure treba da obratite pažnju tokom ove jeseni i zime.

Frizure za dugu kosu za jesen 2024.

Leptir

Svojevrsna oda 70-ima, ova frizura oblikuje lice uz pomoć slojevitog šišanja. Da biste povećali gustinu kose i usmerili njeno kretanje, koristite peglu za kosu ili velike viklere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Ramona (@emma_ramona)

Članak se nastavlja posle reklama

Hime frizura

Šanse su da ste videli hime (što na japanskom znači „princeza“) frizure na TikTok-u. Ovaj stil sadrži kratke bočne delove koji uokviruju lice te pružaju kontrast ostatku kose, koja se nosi dugačka i ravna. Ova frizura najbolje odgovara onima sa ravnom ili blago talasastom kosom. Glađa kosa osigurava da pramenovi zadrže svoj oblik i uredno padaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ty Isobe (@tyisobe)


Ako se nadate da ćete dobiti ovaj rez, važna je jasna komunikacija sa hair stilistom o dužini strana i delovima lica koje želite da naglasite. Zapamtite da je precizno sečenje ključno za postizanje ovog prepoznatljivog izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

Duge boho pletenice kao jedna od hit frizura za dugu kosu za jesen 2024.

Tehnički, nije u pitanju frizura koja uključuje šišanje, ali jeste hair stil koji je sve popularniji. Uz puštanje pokojeg nestašnog pramena dobili ste opušteniju varijantu idealnu za svaki dan. Boho pletenice su prigodne za sve tipove kose, ali imajte na umu da bi devojke s tankom kosom možda morale da koriste i ekstenzije kako bi stvorile željenu gustinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dok nosite pletenice, adekvatno tretirajte teme odgovarajućim preparatima kako bi bilo čisto i kako biste sprečile nastanak peruti.

Avilenkasta kosa jednake dužine

„Cher kosa“ je samo jedno od imena koje je ova bezvremenska duga frizura usvojila tokom godina. (Čuli smo da se zove i „Marcia Bradi-core“.) Tajna modernih krojeva jedne dužine je da oni zapravo nisu jedne dužine. Da se ​​ovaj stil ne bi osećao opterećenim ili preteškim, često se dodaju skriveni mikroslojevi i unutrašnji slojevi, što mu omogućava da se ljulja i kreće kao ogrtač.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova frizura najbolje odgovara devojkama sa ravnom do talasastom teksturom kose. Nema otpornosti ili intenzivnih tehnika stilizovanja koje su neophodne da bi se postigao izgled na ravnoj kosi. Izazov za ovu frizuru  je očuvanje kontinuiteta i zadržavanje zdrave kose, od korena do krajeva. Izgled se postiže preciznom šišanjem i redovnim održavanjem u hair salonu.

Sirena talasi je još jedna varijacija frizure za dugu kosu za jesen 2024.

Ovaj stil prenosi bezbrižnu, plažu atmosferu (čak i kada je napolju mnoogo hladnije). Sirena talasi slave lepotu duge, lepršave kose sa suptilnim izduženim slojevima. Da bi se to postiglo, treba uzeti u obzir prirodnu teksturu kose, a minimalno oblikovanje  se često radi da bi se održao kaskadni efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova frizura uspeva sa kosom koja je prirodno kovrdžava ili talasasta. To je savršen izbor za one koji žele da prigrle svoju unutrašnju sirenu i zrače opuštenom, ali očaravajućom aurom. Prilikom oblikovanja koristite neki od sprejeva za teksturu.

Mekane šiške

Članak se nastavlja posle reklama

Šiške sa mekim zarezima imaju svoj trenutak i dobro se uklapaju sa dugom kosom. Ali po čemu se ove šiške razlikuju od drugih varijanti? Tanki pramenovi su isečeni iznad očiju, čineći da šiške izgledaju ređe čak i kada pružaju punu pokrivenost. To je novi pogled na popularne „zavesa šiške“ koje se otvaraju i otkrivaju čelo. Ovaj izgled najbolje funkcioniše, na ravnim do talasastim teksturama srednje do jake gustine koje će podržati ove šiške ikakve muke.

Moderni shag

Za bez napora opušten pogled na dugu frizuru, isprobajte moderan shag. Ovaj izgled je nešto poput wolf frizure, ali i zaobljen i uokviruje lice poput leptir frizure. Najbolje pristaje devojkama koje imaju prirodno talasastu kosu srednje ili fine gustine. Ali ni devojke s kovrdžavom kosom ne moraju da beže od ovog hair stila.

Članak se nastavlja posle reklama

Dugi pramenovi s razdeljkom sa strane- idealna odabir frizure za dugu kosu za jesen 2024.

Razdeljci sa strane se vraćaju na crveni tepih, a mi smo tu zbog toga. Ovi slojevi su prilagođeni za bočni razdeljak kako bi uokvirili crte lica. Izgled najbolje funkcioniše na onima sa srednjom do gustom kosom jer će zadržati smanjen volumen u predelu korena, ali će omogućiti podizanje kose oko lica.

Mikro šiške

Igrajte se sa proporcijama tako što ćete upariti mikro šiške sa dugom frizurom. Postoji nešto posebno u oštroj podvojenosti duge kose, naglo prekinutoj sićušnom mikro praskom. Ova frizura je odvažna  samouverena i privući će pažnju.

Ovaj stil je lakše upravljati ako imate prirodno ravnu do blago talasastu kosu. Ako to zvuči kao nama,  možete očekivati da će vam kosa biti pričvršćena unazad i ošišana na prednjoj strani žiletom. Ako imate kovrdžavu kosu, šiške treba da se ošišaju makazama.

 

 

PeopleImages via Getty; JNemchinova via Getty; Image Source via Getty