Nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra: Stižu lepe vesti

by | oktobar 13, 2024
nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra

Od 14. do 20. oktobra, bar tako kaže nedeljni horoskop, karakteristični su pozitivni trendovi i lepe vesti. Hajde da otkrijemo šta čeka vaš znak

Nedelja će početi harmoničnim trigonom Sunca i Jupitera – periodom sreće i povoljnih prilika. Možete započeti nove projekte koji se odnose na obuku, nastupe u javnosti, putovanja u druge zemlje, izdavaštvo, oglašavanje i pronalaženje istomišljenika među onima na vlasti. Strelac, Ribe i Rak će moći da poboljšaju svoj profesionalni položaj,reše zdravstvene probleme. Lavovi i Ovnovi će biti u centru pažnje, uživajući u zasluženim komplimentima i divljenju. Istovremeno, Ovnovi će moći da promovišu neke od svojih kreativnih projekata, a Lavovi reše finansijske probleme.

Sliku će malo pokvariti opozicija Venere i Urana početkom nedelje, što će doneti unutrašnju anksioznost, potrebu za samoćom i haotične emocije. Bik, Vaga i Ribe mogu da se posvađaju sa svojim partnerima i kolegama na poslu, što može dovesti do dugotrajnih sukoba. Vodolija, Jarac i Škorpija biće skloni spontanom trošenju i nerazumnim finansijskim radnjama. Blizanci i Devica mogu da naiđu na odlaganja planova, a Strelac, Lav i Ovan mogu da se suoče sa kvarovima na elektronici. Opšta sklonost flertovanju bez obaveza,biće karakteristična za većinu predstavnika horoskopskog kruga.

Članak se nastavlja posle reklama

Pozitivni trigon Venere i Neptuna prilično brzo neutrališe negativne posledice prethodne opozicije sa Uranom, a najviše koristi imaće oni iz kreativnih profesija – glumci, majstori iluzija, umetnici i muzičari. Inspiracija koju će doživeti u ovom periodu doprineće stvaranju originalnih dela, svetlih uloga i umetničkih performansa. Ribe, Vaga, Strelac i Bik mogu neočekivano da se zaljube, i to međusobno, a Jarci i Device mogu da napuste zonu racionalnog i predvidljivog, i uđu u zonu neobičnih emocija, iznenađenja i spontanosti.

Kvadrat Sunca i Marsa će isprovocirati neke ljude da pokažu „pravo moći“. Agresivan stav i sklonost ka netoleranciji postaće preovlađujući. Ovnovima i Škorpijama se savetuje da budu uzdržani – posebno u komunikaciji sa nadređenima i autoritetima. Lavovi se mogu suočiti sa tužbama protiv njih, od kojih će neke biti sasvim opravdane. Vaga i Bik mogu doživeti gubitak snage i emocionalnu konfuziju.

Pun Mesec u Ovnu, koji će se desiti 17. oktobra, takođe će biti Super Mesec – ovo je odličan period za „ponovno pokretanje“. Ovnovi će dobiti priliku da korenito promene svoje živote, a Rakovi i Vage će se osloboditi oklevanja i neodlučnosti u vezi sa dugogodišnjim kontroverznim situacijama. Lavovima i Strelčevima se preporučuje da period Supermeseca provedu kod kuće, pokušavajući da manje komuniciraju sa društvom.

Članak se nastavlja posle reklama

Nedelja će se završiti harmoničnim sekstilom između Venere i Plutona, koji će uticati pre svega na Škorpije, jer Venera je u Škorpiji. Biće popularniji kod suprotnog pola nego obično, neki će se započeti ozbiljne veze. Ovan i Ribe će biti uronjeni u romantične emocije, flert i komunikaciju, a Vaga i Bik će moći da ostvare nove veze na osnovu zajedničkih kreativnih interesovanja. Uspeh u finansijskoj sferi moguć je Vodoliji, Blizancima i Jarcu. Oni će pokazati fleksibilnost i šarm, što će čak poboljšati njihove pozicije u karijeri. Lavovi i Strelci će moći jasno da pokažu svoje sposobnosti i talente i uspešno rešavaju pitanja u vezi sa osiguranjem, nasledstvom i kreditima.

Nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra

Ovan (21. mart – 20. april)

Ovnovima će ova sedmica biti uspešna i prijatna, ali samo ako poštuju gore navedene preporuke. Mnogi će osetiti nalet snage. Dobro zdravlje će ih takođe podstaći na aktivno kretanje i sport. Napokon ćete moći da stavite tačku na neke dugogodišnje afere ili toksične veze. Moguće su promene u neposrednom okruženju, pojava novih prijatelja i poznanika. Finansijska situacija je stabilna, a prilike za promenu posla u profitabilniji pojaviće se krajem nedelje.

Članak se nastavlja posle reklama

Bik (21. april – 20. maj)

Bik rizikuje da uništi odnose sa svojim partnerima. Možda će to biti najneprijatniji trenuci u ovom periodu. U svemu ostalom, postoji stabilnost, relativno dobro zdravlje i predvidljiva finansijska situacija. Bikovi će u drugoj polovini nedelje moći da zadovolje svoje ambicije u karijeri ako su vezane za komercijalne aktivnosti, umetnost ili trgovinu luksuznom robom.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizanci će morati da prođu kroz dvosmislen period, koji može doneti i veliku sreću i nevolje. Mnogo će zavisiti od njih samih, njihove podložnosti trenutnim emocijama i sposobnosti da obuzdaju bes. Najuzdržaniji predstavnici vazdušnog znaka moći će da poboljšaju materijalna primanja i imaće šansu da značajno povećaju prihode. Zdravlje će biti stabilno – pažnju treba posvetiti samo endokrinom sistemu. Ako gradite ozbiljne veze Blizanci, čeka vas romantična nedelja.

Članak se nastavlja posle reklama

Nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra: Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi bi ovu nedelju trebalo da posvete preventivnim pregledima. Ovo će biti korisno za one koji imaju gastrointestinalne bolesti. Uz pomoć jednostavnih mera, mnogi će moći da poboljšaju svoje zdravlje, ali i izgled. Posete frizeru ili kozmetologu je bolje planirati za 17-20. oktobar, a u prvoj polovini nedelje sve finansijske transakcije će biti uspešne. Prilika da se reše dugogodišnji problemi sa rođacima ili nekretninama pojaviće se za one Rakove koji su prethodno oklevali.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi će se osećati dobro cele tekuće nedelje. Oni će dobiti ne samo pažnju i slavu, već će moći i prilično uspešno da predstave svoje ideje ili planove. Mnogi će naći pouzdane partnere za zajedničke projekte, ali je potrebno detaljno i unapred dogovoriti uslove saradnje. Zdravlje neće izazvati nikakve posebne probleme, a praćenje opštih preporuka tokom perioda intenzivnih planetarnih aspekata pomoći će da sačuvate finansije, pa čak i da ih povećate. Prijatna romantična iznenađenja očekujte bliže vikendu.

Članak se nastavlja posle reklama

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device će još neko vreme brinuti jer su im se poremetili neki planovi, ali to neće dugo trajati. Sredinom nedelje situacija će početi da se stabilizuje, a predstavnici ovog znaka će ući u uobičajeni ritam života, imaće odlične mogućnosti za rešavanje ličnih pitanja, a takođe će moći da urade mnogo za svoju karijeru. Romantična sfera života će biti bogata događajima, poznanstvima, sastancima, flertovanjem.. Prilike za započinjanje vrtoglave romanse pojaviće se Devicama rođenim u septembru.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vage će moći da postignu mnogo u profesionalnoj sferi – uglavnom zahvaljujući svojoj diplomatiji, taktičnosti i šarmu. Zdravlje će uglavnom biti dobro, izuzev u periodu napetog aspekta Marsa. Tada treba više pažnje posvetiti svom blagostanju, minimizirati fizičku aktivnost, a slobodno vreme posvetiti šetnjama na svežem vazduhu. Vaga će imati priliku da reši neka neprijatna pitanja tokom punog Meseca. Period od 17. do 19. oktobra je najpogodniji za upoznavanje prijatelja ili romantične sastanke.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Škorpije moraju naporno da rade, ali  i povećanju bogatstva. Druga polovina nedelje biće ispunjena romantikom, strašću i vezama. Ovde su mogući različiti scenariji, u zavisnosti od toga koje ciljeve su sebi postavili predstavnici ovog vodenog znaka. Neki će želeti laku seksualnu vezu bez obaveza, dok će drugi odlučiti da krenu u ozbiljnije vode. Zdravlje će biti stabilno, ali samo ako održavate optimalan režim između rada i odmora.

Članak se nastavlja posle reklama

Nedeljni horoskop od 14. do 20. oktobra: Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelcu se preporučuje da prvi deo nedelje posveti svojim kreativnim hobijima, koji mogu doneti ne samo emocionalno zadovoljstvo, već i popularnost. Sredinom nedelje, predstavnici vatrenog znaka mogu da očekuju kvarove elektronike. Druga polovina nedelje obećava da će doneti živopisne utiske u romantičnoj sferi – međusobnu ljubav, znakove pažnje, pa čak i predloge za brak. Bliže vikendu možete očekivati i neke prihode. Vikend provedite sa porodicom.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će morati da promene svoju uobičajenu taktiku da bi ostvarili trenutne ciljeve. Metode pritiska treba zameniti diplomatijom, fleksibilnošću, pa čak i blagošću. Ovo ne samo da će doneti opipljive rezultate, već će vam omogućiti da vidite sebe u novoj ulozi, koja će vam biti zanimljiva i koja će vam omogućiti da bolje razumete sebe i one oko sebe. Zdravlje se može pogoršati zbog virusnih infekcija. Sportske aktivnosti bolje je odložiti za vikend. Jarčevi će u prvoj polovini nedelje moći uspešno da reše materijalne probleme.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolije će biti uronjene u tokove informacija, što može dovesti do novih ideja ili projekata. Ovo posebno važi za privrednike koji razmišljaju o proširenju postojećeg ili pokretanju novog posla. Oni čija je profesija vezana za umetnost i kreativnost mogu da steknu popularnost zahvaljujući svom talentu i veštini. Što se tiče zdravlja, predstavnici ovog vazdušnog znaka treba da obrate pažnju na mišićno-skeletni i endokrini sistem.  Romantična sfera će „oživeti” tokom vikenda, ali finansijska pitanja bi trebalo da budu rešena tokom sekstila Venere i Plutona.

Članak se nastavlja posle reklama

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ribe će skoro cele nedelje biti zauzete vezama: sa partnerima, voljenim osobama, kolegama na poslu, prijateljima, pa čak i komšijama. Rizici od sukoba sa partnerom postoje početkom nedelje, a drugi deo nedelje će doneti harmoniju i nalet strasti. Inače, dobra opcija za izbegavanje sukoba bila bi da se udubite u sopstvene poslove i hobije, koji vam donose zadovoljstvo. Ako se manje upuštaju u probleme drugih, Ribe će moći da se uzdrže od svađa i konfrontacija.

 

*

Članak se nastavlja posle reklama
Iryna Melnyk/gettyimages