Najpopularniji džemperi za jesen/zimu 2024.

by | oktobar 16, 2024
džemperi za jesen/zimu 2024

Iako trenutno ne deluje tako, uskoro nam stižu hladniji dani, pa hajde da se na vreme pripremimo. Evo koji će džemperi za jesen/zimu 2024. biti u fokusu!

Ako razmišljate o kupovini samo jednog modernog artikla za ovu zimsku sezonu, to definitivno mora biti džemper i to upravo sada. A ovaj odevni predmet mora biti udoban, mekan i naravno, moderan. Džemperi za jesen/zimu 2024. spremni su da unište bukvalno sve stereotipe i pokažu da možete izgledati šik čak i u najhladnijim danima. Hajde da vidimo koji modeli su trenutno na vrhuncu popularnosti.

Ovo su najpopularniji džemperi za jesen/zimu 2024.

„Shaggy“

Prigrlite najmekši oblak – tako ćete se osećati u ovom pufnastom džemperu. Ovo su modeli koji sa ponosom nose titulu hita sezone. Ne samo da će vas zagrejati po hladnom vremenu, već će vašem izgledu dodati nežnost i ženstvenost.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri nude „čupave“ džempere različitih dužina: od kratkih do dugih verzija koje se mogu nositi kao mini haljina. Predimenzionirane opcije će biti posebno relevantne. Što se boja tiče, u fokusu će biti skoro pa sve nijanse-  od delikatnih pastelnih nijansi do svetlih, pa čak i neonskih. Ali zapamtite da je takav džemper sam po sebi već prilično naglašen, i nastavite od toga jednostavnije kada sastavljate kompletan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Nežno roze

Ružičasta boja ne gubi svoju poziciju, već postaje još sofisticiranija i elegantnija. Stoga, ako se ne plašite da izgledate kao Barbie, izaberite nežno roze džempere. Pre svega, relevantni su modeli praškastih nijansi. Savršeno idu uz farmerke za ležeran izgled, a uz pencil suknju za kancelarijski izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

A ako želite da svojoj odeći dodate malo oštrine, izaberite opciju sa ružičastim i crnim akcentima. Ovo su džemperi za jesen/zimu 2024. koji definitivno neće proći nezapaženo! Materijali za nežno ružičaste varijante mogu se kretati od klasične vune do mekog kašmira i udobne alpake. Glavna stvar je da je džemper prijatan na dodir i da ne iritira kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Džemperi kardigani za jesen/zimu 2024.

Kardigan je stil za sva vremena. Verovatno zbog toga ne izlaze iz mode već nekoliko godina zaredom, vraćajući se iznova, od proleća do kasne jeseni. I da, zaboravite na dosadne „baka“ modele. Danas dizajn kardigana može i treba da bude svetao, neobičan, čak i blistav.

Članak se nastavlja posle reklama

Tržište nam nudi kardigane različitih dužina: od kratkih a la bolero do modela do poda, poznatih i kao kotigani. Kladite se na kardigane sa velikim pletenim i obimnim dugmadima. Oni će savršeno upotpuniti kako ležeran izgled sa farmerkama i košuljom dugih rukava, tako i elegantniji izgled sa haljinom, na primer.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da budete na vrhuncu modnog talasa, obratite pažnju na modele u pastelnim bojama ili sa gradijentom. Ovaj kardigan će postati pravi ukras vaše garderobe i, budite sigurni, neće zastareti ni sledeće godine.

Džemperi sa printovima

Ako volite da budete u centru pažnje, onda su štampani džemperi vaš izbor. Obrasci su neverovatni: postoji klasičan karirani uzorak, apstrakcija, realizam i geometrija.

Članak se nastavlja posle reklama

Usput, šta kažete na džemper sa životinjskim printom ? Nemojte žuriti da zamišljate leopardove tačke – oni su, naravno, u modi, ali možete razmotriti suptilnije opcije. Na primer, džemper sa šarama mačke ili printom lisice.

Drugi trend su džemperi sa sloganima. Filozofski citati, duhovite fraze i osnovni natpisi poput „Ljubav“ ili „Srećan“. Ovaj džemper ne samo da će vas zagrejati, već će izmamiti i osmeh na lice svima koji vas vide.

Članak se nastavlja posle reklama

Džemperi u nijansama sive i kaki su savršeni za jesen/zimu 2024.

Džemperi za ovu sezonu nisu mogli bez dve glavne nijanse sezone – sive i kaki. U prvom slučaju, zainteresovani smo za nijanse od svetlog pepela do dubokog grafita. Obratite pažnju na džempere sa efektom „melange“ – kada su u sivoj boji vidljive note drugih nijansi. Ovaj džemper će biti odlična osnova za kreiranje višeslojnog izgleda.

Što se tiče kaki džempera, u modi će biti opcije sa delikatnim teksturama i zanimljivim detaljima, kao što su vez ili aplikacija. Savet: što je boja složenija, to je zanimljivija odeća koju možete kreirati sa njom.

Džemperi sa rajsferšlusom

Oni su idealan izbor za one koji cene udobnost i funkcionalnost. Ove sezone oni će postati pravi must-have. Možete odabrati opcije sa različitim lokacijama cibzara: od klasične verzije u centru do asimetričnih modela. Za najmodernije – džemperi sa kontrastnim patentnim zatvaračem, na primer, crni sa zlatnim ili plavi sa crvenim (malo retro raspoloženja, zar ne?)

Takve stvari se lako uklapaju u sportski šik izgled, a u takvim lookovima cibzari izgledaju posebno lepo. Stoga, ako imate široke pantalone sa prugama koje skupljaju prašinu u vašem ormanu, vreme je da ih izvadite.

Teksture

Bilo da je na kalendaru jesen ili zima, džemper sa teksturom je uvek odličan izbor. To mogu biti konvencionalno klasične obimne pletenice, „loptice“, veliko cveće koje više podseća na pletene broševe ili modeli sa 3D efektom.

Složeni ornamenti na više nivoa koji stvaraju efekat optičke iluzije neće ostati neprimećeni na premijeri ili izložbi. Stoga, ako imate tradicionalne kulturne događaje jednom nedeljno, nemojte zaobići ove modele.

Još jedan trend za jesen/zimu 2024. su džemperi sa efektom „vaffle peškira“. Oni ne samo da izgledaju zanimljivo, već su i prijatni na koži.

Vintidž stil džempera

Pa, najmoderniji džemperi za jesen/zimu 2024. su u stilu „starog novca“. Trend koji je osvojio srca? Oličenje elegancije i sofisticiranosti? Upečatljiv i istovremeno univerzalan? Da, da i ponovo da, tako da ne žurite da ga otpišete.

Džemperi u stilu „old money“ odlikuju se visokokvalitetnim materijalima i diskretnim dizajnom. Ako je moguće, razmislite o modelima od kašmira ili vune. Šema boja je pretežno neutralna: bež, krem i svetlosiva.

Zanimljivi detalji će učiniti takvu stvar posebnim. Na primer, broš s zlatnim dugmetom ili minijaturnim vezom na rukavu.

Erstudiostok via Getty; Rawpixel via Getty;