Dermatolozi nas savetuju kako se bira najbolja hidratantna krema za zrelu kožu

by | oktobar 15, 2024
hidratnatna krema za zrelu kožu

Da biste bili sigurni da je vaša hidratantna krema zaista najbolja za zrelu kožu, dovoljno je da ispratite sledeća 3 koraka, tvrde dermatolozi

Kako se vaša koža menja i postaje zrela, tako bi trebalo da se menja i način na koji brinete o njoj. Hidratantna krema bi trebalo da postane osnova vaše rutine nege kože već u dvadesetim godinama, ali kada se pojave prvi znaci starenja, tada se menjaju pravila igre. Zrela koža zahteva da vaša hidratantna krema bude pravilno odabrana, onako kako savetuju dermatolozi, da bi zadovoljila jedinstvene potrebe kože koja stari.

Saveti dermatologa: Ovako se bira najbolja hidratantna krema za zrelu kožu

Ukoliko pratite sledeća 3 koraka prilikom kupovine hidratatne kreme, velika je verovatnoća da će vas efekti novog kozmetičkog proizvoda zaista oduševiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet dermatologa br1: Potražite klinički dokazane formulacije

Jedna od najvažnijih stvari, a koju tako često zanemarujemo, jesu klinička ispitivanja o efikasnosti neke kreme. Zašto je ovo toliko važno kada se bira najbolja hidratantna krema za zrelu kožu? Kao tvrdi dermatolog, dr Withney Bowe , mnogi brendovi oslanjaju se na podatke i dokaze koji su već prikupljeni o moći pojedinih sastojaka, ali ne ispituju kakvo je finalno dejstvo samog preparata koji su napravili. Dakle, ako vam neko predstavlja kremu za lice i priča samo o moćima jednog sastojka – vrlo je verovatno da nije testirao efikasnost same kreme.
„Da biste bili sigurni da je vaša hidratantna krema efikasna, birajte  proizvode koji su prošli kliničko testiranje “, kaže dr Withney Bowe.

Savet dermatologa br. 2: Potražite hidratantne kreme sa humektantima i lipidima

Kako starimo, naša koža počne da proizvodi manje nekih ključnih sastojaka poput hijaluronske kiseline i ceramida. Upravo stoga naša zrela koža može biti sklonija dehidraciji i isušivanju.
„Dobra hidratantna krema za zrelu kožu će sadržati i humektante kao što je hijaluronska kiselina i lipide među kojima su najpopularniji ceramidi“, savetuje Bowe.
Najdelotvornija je kombinacija ove dve vrste sastojaka. Jer, hijaluronska kiselina pomaže u privlačenju vlage u kožu, dok ceramidi pomažu da se ta vlaga zatvori i sačuva.

Savet dermatologa br. 3: Izbegavajte mirise i eterična ulja

Zrela koža je osetljivija i sklonija iritaciji, tvrde dermatolozi. I prirodni i sintetički mirisi, kao i eterična ulja, mogu povećati rizik od iritacije i alergijskih reakcija. Iz tog razloga, dr Bowe savetuje izbegavanje hidratantnih krema koje sadrže ove sastojke.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko vas zanima još saveta za kupovinu kozmetike za zrelu kožu, pogledajte kako dr Bowe bira proizvode za sebe:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dr. Whitney Bowe (@drwhitneybowe)

Članak se nastavlja posle reklama
PeopleImages/GettyImagesPlus