Stiže nam Lovčev supermesec: pun Mesec u Ovnu 17. oktobra nosi promene

by | oktobar 15, 2024
pun mesec u ovnu

Najveći supermesec u godini, onaj koji obično nazivaju Lovčev Mesec, dogodiće se ujutro, 17. oktobra. Pun Mesec u Ovnu najavljuje period pun potresa, a evo šta čeka vaš horoskopski znak

Pun Mesec u Ovnu, Lovčev mesec, Supermesec – zovite ga kako želite, ali ovaj nam događaj neumitno stiže, sa kulminacijom u jutarnjim satima 17. oktobra. Mesec će se tada naći u svojoj najbližoj tački, biće na „svega“ 357.000 kilometara od Zemlje i činiće se 7% veći od normalnog.

I dok astronomi jedva čekaju da uživaju u lepoti ove neverovatne pojave na nebu, astrolozi već prave predviđanja. Jer, astrološki, ovaj pun Mesec u Ovnu doneće nam zamah, entuzijazam i strast u naše živote. Čitajte: imaćemo snagu da počnemo iz početka, a takvi počeci ne dolaze bez potresa.

Članak se nastavlja posle reklama

Kakve će nam promene doneti pun Mesec u Ovnu 2024?

Kosmički efekti punog meseca mogu se osetiti tri do četiri dana pre i posle samog događaja, ali najintenzivnije ćemo ga osetiti baš 17. oktobra. Promene ćemo osećati upravo na onom polju koje smo pokrenuli na mlad mesec u Ovnu, pre tačno šest meseci. Zato, ako vas zanima šta da očekujete, setite se gde ste bili i šta ste radili u aprilu.

Pošto je ovaj pun Mesec u kvadratu sa Marsom, imaćemo nezasitu potrebu da ostvarimo lične i profesionalne ambicije. Najgore od svega: bićemo spremni na sve da ih ostvarimo. Ali, pošto su spoljne planete: Uran, Neptun i Pluton u dobrim relacijama, onda veliki napredak sve one koji se odluče na promene.

Prognoza za svaki horoskopski znak za oktobarski pun mesec

Ovan (21. mart-19. april)

Prigrlite svoju moć, Ovnovi, i budite u centru pažnje! Stigla vam je najvažnija luna u godini. Kako oktobarski pun mesec daje energiju vašem horoskopskom znaku, a cilj i san ka kome ste težili vam je na dohvat ruke. Potvrdite se i pokažite svetu da ste spremni da uživate u svojim pobedama.

Članak se nastavlja posle reklama

Bik (20. april-20. maj)

Budite u toku, Bikovi! Ova lunacija bi mogla da vas natera da osetite burnout. Slušajte svoj prirodni ritam i ako ste u mogućnosti, odvojite malo slobodnog vremena za odmor i relaksaciju. Zakažite spa dan, spavajte ili dozvolite sebi vremena za opuštanje.  Takođe možete videti „prekretnicu“ na određenom projektu.

Blizanci (21. maj-20. jun)

Izađite iz kuće, Blizanci. Vaš društveni život bi mogao postati užurbaniji nego ikad, pa bi bilo dobro da se fokusirate na ono što želite da manifestujete u narednoj godini i da otkrijete ko je to ko bi vam mogao pomoći da postignete svoje ciljeve. Ako niste u romantičnoj vezi, iskoristite ove vatrene moći za upoznavanje novih ljudi preko zajedničkih prijatelja.

Članak se nastavlja posle reklama

Rak (21. jun-22. jul)

Budi ponosni i moćni, Rakovi! Pobeda je vaše ime. Pun Mesec u Ovnu donosi kulminaciju u vezi sa vašim ambicijama, karijerom i profesionalnim životom. Unapređenje, povišica ili prinanje su vam na dohvat ruka, zato izdržite još samo malo.

Lav (23. jul-22. avgust)

Lavovima je vreme da promene svoje rutine. Pun mesec vam daje energiju da iskoračite iz svoje zone udobnosti, isprobate nove stvari i sagledate život iz novootkrivene perspektive. Možda sada dostižete prekretnicu  u vezi sa nekim međunarodnim poslom, putovanjima, akademski, sa medijima…

Članak se nastavlja posle reklama

Devica (23. avgust-22. septembar)

Intimnost će biti na prvom mestu, Device. Pripremite se da uđete duboko u srž svog partnerstva. Bićete nestrpljivi da procenite pravu snagu vaše veze. Ako niste na istoj stranici, to će biti eksplicitno prikazano i vreme je da budete iskreni i nastavite sami dalje. Ova lunacija bi mogla da vas dovede do raskida.

Vaga (23. septembar-22. oktobar)

Srce želi ono što želi, Vage. Ujedinite se ili razdvojite. Pun mesec donosi dramatične promene u vašem značajnom poslovnom ili ljubavnom partnerstvu. Ovo bi vas moglo zbližiti i omogućiti vam da se date dugoročna obećanja, da se verite ili čak venčate. Ali, ako ove veze nisu dovoljno jake, čekaju vas prekidi i rastanci.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)

Pripremi se i kreni, Škorpijo. Pun mesec će vas učiniti jako zauzetim. Vaš balans između posla i privatnog života će biti na prvom mestu dok žonglirate sa svojim rutinama, odgovornostima, projektima, planovima i prioritetima. Moraćete da promislite o svojim obavezama i možda tražite produžetak rokova za neke od njih. Ako razmišljate o dijeti ili vežbanju, sada je pravo vreme.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Život je dobar, Strelčevi, prihvatite svoje strasti i slušajte svoje srce. Pun mesec bi mogao da vam donese zanos strasti, romantike i radosti. Samci se mogu ukrstiti sa srodnom dušom ili otkriti da se zaljubljuju, dok parovi mogu da iskoriste ovu energiju da ponovo zapale svoju iskru.

Jarac (22. decembar-19. januar)

Sada je vreme da kopate duboko, Jarčevi. Ova lunacija osvetljava vaš domaći život. Moglo bi doći do velike promene u vezi sa porodicom, kućom ili nekretninama. Neki od vas će se možda preseliti, dobiti novog cimera ili odlučiti da preurede ili renoviraju. Ako se pojavi nešto važno u vezi sa porodicom ili roditeljima, posvetite tome pažnju i to sa hitnošću.

Članak se nastavlja posle reklama

Vodolija (20. januar-18. februar)

Ideje samo naviru, Vodolije! Imaćete utisak da vam izlazi para iz ušiju. Ovaj pun mesec bi mogao da donese prekretnicu ili kulminaciju na važnom projektu koji se odnosi na pisanje, govor, oglašavanje ili komunikaciju. Ovo je vreme kada bi se mogli potpisivati i neki ugovori. Možda će se otvoriti prilika za neko brzo putovanje ili avanturu. Šta god da je, oslobodite svoj um i istražite!

Ribe (19. februar-20. mart)

Novac na umu, Ribe! Pun mesec će doneti neka pomeranja u oblasti prihoda i rashoda. Biće savršeno jasno kako ste gradili ili trošili u poslednjih šest meseci ili duže. Mogla bi se pojaviti povišica, ponuda za novi posao, unosan klijent… Ali, pripazite, može ga pratiti pozamašan trošak.

Chayanan/gettyimages