L&Z preporuka za 16. oktobar 2024.

by | oktobar 16, 2024

Dobro jutro! Danas je 16. oktobar 2024. i vreme je da pritisnemo pauzu i isplaniramo novi dan.

Poruka dana i današnja preporuka stižu od naše urednice Hane Dunđerov.


Šta obući danas?

Neki ne vole ponedeljak, nekima je nedelja najzamorniji dan u sedmici. Za mene, to je sreda – dan na pola puta. Još ako je tmurno nebo kao u mom gradu danas… Zato se sredom uvek držim jednostavnosti i udobnosti. Kargo pantalone dobro pamtimo sve mi koje smo odrastale devedesetih, a u jesen 2024. ponovo su postale hit. Udobni kargo, obična bela majica i pamučni korset, tek da promeni štih i da mu određenu dozu individualnosti – spremne ste za sve izazove u sredini sedmice.

 


Gde kupovati?

Današnja preporuka sa lepotaizdravlje.rs jeste: sOliver! Bez obzira na to da li preferirate besprekoran klasičan kaput ili modernu jaknu  s.Oliver dizajneri osmislili su ovosezonski model za vas. Dizajn je moderan, materijali su vrhunski, a što je najvažnije, svi modeli se veoma jednostavno kombinuju uz različite odevne kombinacije.

Savršene jakne i kapute našle smo u sOliveru!


Vodimo vas u bioskop

Svaki superherojski film ima nekog zlog genija. Ali, ovo nije film o superherojima. Ovo je film o tinejdžerima današnjice, njihovom osećanju obaveze i morala. Bad Genius ili u našem prevodu Genijalna prevara je triler koji prati grupu genijalnih srednjoškolaca koji pomažu bogatim učenicima da polažu prijemne ispite u zamenu za novac.

Reditelj: J.C.Lee

Glumci: Benedict Wong, Taylor Hickson, Adam Beauchesne, Sarah-Jane Redmond, Jabari Banks, Callina Liang

Trajanje: 1h 36 minuta

IMDB ocena: 6/10

Sinopsis: Glavna junakinja, Lin, izuzetno inteligentna učenica, koristi svoje sposobnosti kako bi pomogla bogatim učenicima da varaju na prijemnim ispitima, a sve to u zamenu za novac. Kako se njihova operacija širi, plan postaje sve složeniji i rizičniji. S vremenom, tim se suočava s moralnim dilemama i opasnostima koje prete da im unište živote. Njihova genijalnost se testira do krajnjih granica kada odluče da organizuju najveći prevarantski poduhvat do sada, prelazak međunarodnih granica. Hoće li uspeti da sprovedu svoj plan i izbegnu otkrivanje?

GENIJALNA PREVARA

 


Šta kuvati danas?

Brzi mafini sa sirom su odlična, brza i  topla večera u užurbanim danima. Lako se pripremaju, samo 10 minuta je potrebno, brzo se peku, a uvek možete da ih obogatite dodatnim sastojcima. Sve što vam je za njih potrebno, od brašna i jaja, do sira, najverovatnije već imate kod kuće.

Brzi mafini sa sirom: Svako može da ih napravi


Šta gledati danas? Najbolje sa HBO i Netflix

Moj izbor za 16. oktobar stiže sa Netflix-a i ruši tabue. Serija Varljiva ljubav prati šezdesetogodišnju ženu koja živi miran i solidan život, a onda se, iznenada ludo zaljubljuje u daleko mlađeg muškarca. Njihova burna veza zabrinula je porodicu, jer: da li je moguće da se tako mlad muškarac zaljubi u stariju ženu ili su njegove namere sasvim druge prirode? Ova italijanska drama je ograničenog trajanja, dostupno je 6 epizoda.


Drugi pišu

Sloboda Mićalović (sa pravom) važi za jednu od najlepših glumica današnjice. Jedna je od retkih koja na licu pokazuje bore i koja tvrdi da nije imala estetske zahvate (bar ne one najupadljivije). A kada vidite lepu ženu da dobro nosi godine, onda želite da znate samo jedno: koja je njena rutina nege. Gloria i Story vam otkrivaju baš ovu tajnu.


Ličnost dana: Sofia Vergara

Njeno ime izaziva samo jednu asocijaciju: zgodna žena, što uglavnom ima veze sa njenom najpoznatijom ulogom, Glorie Delgado iz Moderne porodice. Ipak, serijom Griselda, nominacijama za Zlatni globus i Emi, Sofija je dokazala da je pre svega glumica sa talentom. Uspešna je i na polju biznisa, dizajnira svoju liniju odeće za Kmart, dizajnirala je parfem. Po podacima Fobesa, ona je jedna od najplaćenijih TV glumica u istoriji.
Njen život obeležila je velika drama: brat joj je ubijen u pokušaju kidnapovanja u Kolumbiji, zbog čega je i emigirala u SAD. Evo šta još niste znali o Sofiji Vergari:

ličnost dana 16.oktobar

 


Pitanje dana

Ok, shvatile ste do sada da nisam baš oduševljena sredom. A koji dan u nedelji biste vi najradije izbrisale?

Koji dan u nedelji biste volele da preskočite?

Loading ... Loading ...


Dnevni horoskop za 16. oktobar

Zvezde nam najavljuju lepe vesti – pogledajte šta nas sve čeka danas.

Dnevni horoskop za 16. oktobar 2024: Očekuju nas sudbinske odluke!

Frazer Harrison/GettyImages