Kako konturisanjem sakriti godine sa lica?

by | oktobar 18, 2024
Kako konturisanjem sakriti godine

Svaki makeup proizvod ima svoj cilj, a evo kako konturisanjem sakriti godine i izgledati sveže, u svakoj prilici.

Šminka ponekad može da postane saveznik, ali može i da nam uzme danak ako ne znamo kako da je nanesemo. Svrha upotrebe šminke je da ispravi neke karakteristike ili ih učini vidljivijim. Da bismo to uradili, moramo da kreiramo svetla i senke na sopstvenom licu i ne znamo uvek kako to da uradimo. Zato smo i tražili savete profesionalaca kako konturisanjem sakriti godine s lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @wakeup2slay

Članak se nastavlja posle reklama

Kako konturisanjem sakriti godine

Makeup stručnjaci se slažu: ako želite efekat liftinga, konturu treba naneti tačno na jagodicu, praveći dijagonalnu liniju najtamnijeg tona odozdo prema gore, prateći prirodnu liniju kosti. Da biste naneli korektor, manjom četkom nanesite proizvod na unutrašnju oblast oka i spolja, prateći prirodnu putanju oka i idući nagore. Ostavite centralno područje  bez korektora da biste povećali efekat podizanja. Takođe nanesite malo korektora na donji deo obraza. Da biste dodatno stilizovali crte, nanesite rumenilo na istu oblast konture, stvarajući izduženiji efekat na licu.

@ericataylor2347 Contour over 40 #contouringhacks #contourtutorial #contour #over40makeup #over40 #makeupover40 #over40makeuptips #maturemakeup #modernmakeup #trendingmakeup #fyp #fypシ #dosanddonts ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Konturisanje za filler efekat

Za potpuno suprotan rezultat, sa efektom „punjenja“, proizvodi će se primenjivati na drugačiji način. Pimenom konture u donjem delu jagodične kosti od vrha do dna, jagodice imaju vizuelno ispunjenu i obimniju završnu obradu. Korektor nanesite na područje podočnjaka, posebno na centralni deo kako biste više istakli jagodice. Rumenilo se nanosi na obraze.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HypNaughty ™ (@hypnaughty.makeup)

Još jedan trik na koji stručnjak za šminkanje upozorava je da ako nanesemo rumenilo iznad nosa, ono što čini jeste da nam oči izgledaju bliže, pa ako ne želite taj efekat, izbegavajte ga u rutini šminkanja. S druge strane, kada nanosite kompaktni puder, morate imati na umu da ako ga nanesete tačno na područje podočnjaka, izgledaćete mnogo starije, ali ako ga nanesete u ugalove oka oblast, stilizovaće vaš makeup.

Članak se nastavlja posle reklama

Obrve su takođe važan deo našeg lica kada je u pitanju efekat liftinga ili ispunjen finiš. Ako obrve začešljamo nadole, efekat će učiniti da naše oči izgledaju više spuštene i povući ih nadole. Međutim, ako želimo taj glatkiji efekat, počešljaćemo obrve prema gore.

Da li vam je konturisanje deo makeup rutine?

Članak se nastavlja posle reklama
  • Apsolutno! Ne propuštam ovaj korak, ma koliko žurila! (0%)
  • Ne uvek, zavisi za koju priliku se šminkam. (0%)
  • Kada imam vremena, ali uglavnom samo stavim puder i bronzer. (100%)
  • Ne šminkam se. (0%)
Loading ... Loading ...
Pixel-Shot via Shutterstock