Lifting masaža lica kod kuće: Uklonite podočnjake, nadutost i umanjite bore kao u salonu!

by | oktobar 21, 2024
lifting masaža kod kuće

Umorni ste od „kesa“ ispod očiju, nadutosti i umora? Ova lifting masaža lica kod kuće vam može pomoći sa ovim problemima. 

Umorni ste od kesa ispod očiju i jutarnje nadutosti? Da li vam celo telo izgleda umorno? Lifting masaža lica kod kuće će vam rešiti brojne probleme uključujući i vidljive bore. Ali većina nas je previše lenja da sami vežbamo, radimo masaže i procedure kod kuće. Ali verujte nam, dnevna masaža od samo 5 minuta neće vam oduzeti puno vremena, a rezultat će vas ne samo iznenaditi, već i zadiviti!

Šta nudi lifting masaža lica kod kuće?

Masaža za podizanje lica prvenstveno je usmerena na otklanjanje nadutosti. U stvari, to je limfna drenažna masaža, koja promoviše odliv limfe i viška tečnosti iz tkiva lica. Zahvaljujući otklanjanju nadutosti, vrećice ispod očiju nestaju, konture lica postaju jasnije, a linije jagodica, nosa i brade tanje. Ako redovno radite takvu masažu, to će dodatno poboljšati cirkulaciju limfe i krvi, isporuku svih korisnih supstanci iz preparaza u duboke slojeve kože i savršeno podmladiti lice.

Članak se nastavlja posle reklama

Osnovna pravila

Temeljno očistite kožu lica i vrata i dobro operite ruke. Ne dozvolite da kozmetika, prašina i prljavština ostanu na koži. To može dovesti do ulaska patogenih mikroorganizama u kožu i razvoja infekcije. Lice je najbolje masirati nakon tuširanja, a ako masirate i vrat i dekolte, možete to učiniti i pod tušem.

Lifting masaža lica ne bi trebalo da se izvoditi na suvoj koži, inače postoji rizik od istezanja i povrede kože. Možete koristiti specijalne proizvode za masažu – tečne kreme, serume i ulja za poboljšanje klizanja prstiju po koži ili svoju uobičajenu kremu za negu lica.

Ako na licu postoje područja sa jakim aknama ili bubuljicama, bolje je izbegavati ih tokom masaže. U suprotnom, moguće je intenziviranje ovih manifestacija i širenje infekcije dalje na koži.

Članak se nastavlja posle reklama

Pokreti treba da budu dovoljno intenzivni da bi se postigao rezultat, ali ni u kom slučaju previše jaki. Ako osećate bol, smanjite pritisak na kožu.

Kako se sprovodi lifting masaža lica kod kuće?

Masirajte duž masažnih linija. Masaža za podizanje mora se vršiti odozdo prema gore. Krećite se ovako:

Članak se nastavlja posle reklama

od sredine grudnog koša do spoljašnjih strana vrata;

od sredine brade do ušiju duž linije vilice u pravcu ušiju;

Članak se nastavlja posle reklama

odozdo prema gore duž zadnjeg dela nosa i bočno duž jagodica do kapaka;

od centra čela do slepoočnica i do kose;

Članak se nastavlja posle reklama

od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg.

Posle procedure, isperite ostatak kozmetike koju ste koristili, nanesite tonik i hidratantnu kremu. Dobro je ako će delovati umirujuće ili rashlađujuće da ukloni crvenilo nakon masaže.

@roujebayar Do these massages a MINIMUM 3x a week, every week, and in 4 weeks time you WILL see a difference!! Facial massages are no joke #faceyoga #facegym #facialmassage #cheeksculpt #cheeklift ♬ original sound – Rouje

Članak se nastavlja posle reklama

Kada i koliko često možete raditi masažu lica?

Lifting masaža lica može se raditi i ujutru i uveče. Ali ako ste zabrinuti zbog otoka posle noći, trebalo bi da to uradite ujutru, pre nego što izađete iz kuće. Masaža se može intenzivnije izvoditi ujutru. A ako odlučite da to uradite uveče, držite pritisak na koži, izvodite pokrete uglađenije, tako da se mišići opuste. Večernja masaža takođe poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, a noćna krema će delovati efikasnije.

Koliko često može da se radi lifting masaža kod kuće? Sve zavisi samo od vas: ako niste lenji, radite masažu svaki dan. Rezultat redovnih procedura kućne lifting masaže videćete odmah nakon njihovog izvođenja. I za nedelju dana primetićete da se oval lica zategnuo, konture su postale jasnije, a čak i bore nestale! Ako ne želite da masirate lice svaki dan, radite to barem svaki drugi dan ili najmanje tri puta nedeljno.

Često ignorišemo kućne procedure, misleći da će ih kozmetolog u salonu bolje obaviti. Ali ako steknete naviku redovne masaže lica, produžićete mladost – i to bez troškova drastičnih intervencija! I dodatno, možete napraviti šminku za podizanje lica – podsećamo, o tome smo pisali ranije.

Članak se nastavlja posle reklama

 

VladimirFLoyd via Getty