Vaše najveće snage i slabosti prema horoskopskom znaku

by | oktobar 19, 2024
slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Ako znate svoje slabosti i snage prema horoskopskom znaku, to bi vam moglo pomoći da shvatite oblasti u kojima ste prirodno dobri i da sebe vidite drugim očima

Nikada nije loše zamisliti se na svojim najdubljim osobinama, otkriti šta nas motiviše i u kojim smo oblastima dobri, a na kojim manama treba raditi. Malo samorefleksije nikada nikome nije naškodilo, tako da bi bliži pogled na snage i slabosti horoskopskih znakova mogao biti koristan vodič ako želite da radite na sebi.

Šta određuje snage i slabosti znakova zodijaka?

Snage i slabosti horoskopskih znakova su pod dubokim uticajem kombinacije njihovih vladajućih planeta, njihovih elemanata (vatra, zemlja, vazduh, voda) i inherentnih osobina ličnosti. Ovi astrološki faktori stvaraju jedinstveni nacrt za svaki znak, diktirajući kako oni reaguju na različite životne situacije i interakciju sa drugima. Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac), na primer, obično su strastveni i energični, vođeni svojim entuzijazmom, a ponekad ometani impulsivnošću. Zemljani znakovi (Bik, Devica, Jarac) su utemeljeni i praktični, nalaze snagu u svojoj pouzdanosti, ali se povremeno bore sa nefleksibilnošću. Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga, Vodolija) se ističu u komunikaciji i intelektu, ali mogu da se bore sa nedoslednošću i odvojenošću. Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe) su duboko emotivni i intuitivni, nudeći duboku empatiju dok su ponekad preplavljeni sopstvenom osetljivošću. Ova zamršena igra nebeskih uticaja i elementarnih sila oblikuje različite karakteristike svakog horoskopskog znaka, doprinoseći mnoštvu koje borave u svakom od njih.

Članak se nastavlja posle reklama

Vaše slabosti i snage prema horoskopskom znaku:

Ovan: Kompetitivan, ali nesiguran

Ne postoji ništa što Ovan ne može postići kada se na to odluči – nijedna planina nije previsoka. Međutim, takođe ćete ih shvatiti da u sebi sadrže dozu nesigurnosti koja može da uništi njihovo samopouzdanje ako joj se dozvoli da se razgrana.

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Bik: Odan, ali tvrdoglav

Odan do krajnjih granica, Bik je najpouzdanija osoba koju možete imati na svojoj strani kada zagusti. Međutim, oni imaju tvrdoglavu liniju u svom karakteru koja je široka najmanje milju! Mogu da se ljute dugo i snažno kao niko drugi, pa se pobrinite da ih ne uvredite.

Slabosti i snage po horoskopskom znaku

Blizanci: Svestrani, ali nestrpljivi

Bacite Blizanca vukovima i oni će se vratiti predvodeći čopor — vazdušni element u ovom znaku znači da se mogu lako prilagoditi svakoj situaciji. Ali njihov osigurač je kratak i kada im ponestane strpljenja sa nekim, nema mesta za druge šanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Rak: Strastven, ali nekomunikativan

Iza mračne tvrđave koju je Rak podigao da zaštiti sebe nalaze se obilne rezerve duboke, besmrtne ljubavi i odanosti. Šteta što će malo ko to moći da oseto jer nisu najbolji u komunikaciji i iskazivanju onoga što im je na srcu.

Slabosti i snage po horoskopskom znaku

Lav: Samouveren, ali dominira

Rođen da bude pod svetlom reflektora, nema ničega u čemu lav uživa kao u svom odrazu u ogledalu. Međutim, ovo urođeno uverenje da su uvek u pravu znači da često mogu da pregaze tuđa osećanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Devica: Perfekcionista, ali samokritična

Pažljivo, organizovano i marljivo, ako bi sutra došao kraj sveta, želeli biste da Devica predvodi pohod u novi svet. Međutim, ta dosadna mrvica sumnje u sebe koja postoji u njihovoj glavi doprinosi da budu oštriji prema sebi nego iko drugi.

Slabosti i snage po horoskopskom znaku

Vaga: Empatična, ali neodlučna

Ako tražite nekoga ko će vam pružiti utehu u vreme nevolje i zaista se staviti na vaše mesto, pozovite Vagu. Ova njihova empatična strana ponekad može da se izbaci iz koloseka i učini im gotovo nemogućim da donesu odluku. Pritom, imaju i urođeni strah od sukoba.

Članak se nastavlja posle reklama

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Škorpija: Intenzivna, ali tajnovita

Vatrena, intenzivna ličnost Škorpije može svako vreme koje provedete zajednoučiniti divljom, vrtoglavom vožnjom. Ali iako su spremni da se pobrinu za vaše emotivne potrebe, očekujte da neće biti spremni da govore o svojim. Oni su, jednostavno, zatvorena knjiga.

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Strelac: Spontan, ali poletan

Ne postoji pripovedač poput Strelca – oni mogu držati na uzici čitavu sobu, učiniti da svi o noj zavise od njihove reči. Ali iako vam mogu pokazati svoje velike snove, ponekad može biti teško zadržati ih, motivisati i naterati ih da ispune svoja obećanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Jarac: Orijentisan na cilj, ali neumoljiv

Ne može svako da osvoji svet, ali ako bi Jarac krenuo da to uradi, ništa ga ne bi odvratilo dok ne ostvari svoj cilj. Sa ličnošću koja je ukorenjena u praktičnosti, često ne mogu da vide nijanse i poznato je da ne opraštaju tuđe greške.

Slabosti i snage prema horoskopskom znaku

Vodolija: Filozofski nastrojeni, ali zatvoreni

Duboki mislilac sklon humanitarnomm radu, Vodolija ima velike planove da promeni svet. Šteta što politika nikada neće biti za njih, jer im povučena priroda otežava uspostavljanje veza sa onima oko sebe.

Slabosti i snage po horoskopskom znaku

Ribe: Hirovita, ali preterano osetljiva

Ako želite da pobegnete od svakodnevice, maštoviti um Riba može da vas odvede u carstvo fantazije. Njihova ljubazna ličnost može se pokazati kao mač sa dve oštrice, jer je njihovo osetljivo srce lako raniti, što je dodatno pojačano sklonošću da izigravaju žrtvu.

Članak se nastavlja posle reklama
Blazenka Babic/gettyimagesplus