Horoskopski znak Škorpija: Najveći autsajderi Zodijaka!

by | oktobar 22, 2024
horoskopski znak škorpija

U astrologiji, znak Škorpija je osmi znak Zodijaka i kaže se da upravlja periodom od 24. oktobra do 21. novembra. Smatra se da su Škorpije intenzivne i veoma snažne strastvene ličnosti.

Škorpija je zvezdani znak koji datira između 23. oktobra i 1. novembra i pripada elementu vode zodijaka ( zajedno sa Rakom i Ribama ). Oni su jedan od fiksnih znakova (zajedno sa Bikom, Lavom i Vodolijom) i njima vlada Pluton. Oni odišu energijom misticizma, a tradicionalno su (pored Blizanaca) okarakterisani kao negativci Zodijaka. Izvinite, Škorpije.

Da li je to pošteno? Ne baš. Škorpije su odane, strastvene, intenzivne, jake i nezavisne. Mogu da ispadnu povučene, tajnovite i pomalo zastrašujuće ponekad, naravno, ali to nije iz mesta zlobe (pa, ponekad jeste, ali svi imamo loše dane).

Članak se nastavlja posle reklama

Horoskopski znak Škorpija i osobine

Sezona Vage je prošla i svojih pet minuta dobijaju Škorpije! Zbog svog planetarnog vladara Plutona, oni su privučeni izvanrednim ljudskim iskustvom. Ako je čudno, opasno, nedozvoljeno, nevaljalo, prljavo, rizično ili uzbudljivo, Škorpija će nekako biti umešana! Još jedna stvar koju bih vam ostavio utisak je da ne prelazite Škorpiju. Imaju „posebnu vezu“ sa osvetom – ne zaboravljaju i ne opraštaju ljutnju ili čak ni malo. Pamtiće i čekati svoje vreme, a isplatiće dug kada im odgovara.

Škorpije u poslu

Škorpije mogu biti nemilosrdne. Dajte joj smislenu i pozitivnu svrhu i oni bi mogli da promene svet – nema ih zaustaviti. Sumnja u sebe, optužbe, nedostatak samopouzdanja… ovo im je strano. Oni znaju šta žele i veruju da imaju pravo da to dobiju. Suočeni sa problemima, njihov oštar intelekt može da stvori fleksibilna i neograničena rešenja. Njihov šarm može da osvoji neprijatelje (iako će ih zapisati u svoju „Knjigu ljutnje“ za kasnije… osvetu je najbolje poslužiti hladno).

Rođeni da vladaju, da uspevaju, da se ističu, da dođu do vrha na koji su izabrali da se popnu. I oni su na tome 24/7.  Škorpije odišu samopouzdanjem i bukvalno ih ništa ne plaši. Često privučeni mračnijom stranom života, mogu biti loši i opasni (iako nikad dosadni)! Škorpije nije baš briga da li vam se sviđaju ili ne, a to je samo po sebi nerešeno.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpije vode primerom, nezavisne su i vođene, i dovoljno su intuitivne (čak ponekad i psihičke) da primete i prilagode se raspoloženju tima oko sebe, što ih čini vrednim članovima tima i odličnim šefovima. Ponekad se njihovo samopouzdanje može pretvoriti u aroganciju ili tvrdoglavo poricanje mišljenja drugih i to se mora ublažiti. Ponekad Škorpije mogu izgledati povučeno jer su zaista srećne u svojoj koži, kod kuće sa svojim mišljenjima i uverenjima u sebe. Ne treba im tuđe odobrenje, dozvola, pa čak ni interesovanje. To nije lično, to je samo njihova nezavisna priroda.

Mogućnost za rast

Škorpije tretiraju svakodnevni život kao misiju. Dakle, oni su na pravom mestu, fokusirani i spremni da rade na svojim čarima/snagama/prednostima da bi dobili ono što žele (i uvek znaju da žele). Gledati ih je kao da vidite veličanstvenog predatora kako paradira okolo. I nikada nećete znati šta dolazi jer ni sa kim ne dele svoje ciljeve ili razmišljanja, što ih čini još interesantnijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpije znaju svoj um, sopstvenu snagu i sopstvene želje. Njima nije potrebno odobrenje, doprinos ili dozvola bilo koga za bilo šta i aktivno će se odupreti svim pokušajima da se osujeti, ograniče ili obuzdaju njihovi apetiti ili radnje. Takođe bi mogli da imaju šablon „ODSTUPI“ na svojim čelima. Oni će UVEK raditi svoje, na svoj način.

Niko drugi im zapravo ne treba, ili (iskreno) žele njihovo mišljenje. Povlačenje u sopstveni prostor je zadovoljstvo, oni mogu da planiraju i zamišljaju, a NIKO ne može da zna šta smeraju.

Članak se nastavlja posle reklama

Znak Škorpija kao prijatelj

Škorpije uživaju u istraživanju umetnosti, filozofije, pa čak i duhovnosti sa svojim prijateljima. Oni vole da razgovaraju o širokom spektru tema sa svojim voljenima i mogu da trče sa eruditskom gomilom koja deli njihova intelektualna interesovanja. Oni su ti koji se čvrsto drže prijatelja iz detinjstva ili ostaju duboko povezani sa svojom braćom i sestrama.

U svim vezama, Škorpija žudi za intimnošću, stabilnošću i sigurnošću. Škorpija može da napusti scenu na neko vreme, ali nastavi tamo gde je stala kada se vrati. Osećaj poznatosti je konstantan; njihova prijateljstva i odnosi se zaista mogu osećati večnim.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpije u ljubavi i seksu

Ako im se sviđate, oni su vam u potpunosti posvećeni i želeće da znaju sve što radite/mislite/verujete itd. Oni vole seks, veoma su fizički i ne rade ništa ležerno, a nekad mogu biti intenzivni. Ponekad se ova žestoka ljubav može pretvoriti u posesivnost, ali dolazi iz želje da vas zaštiti, iz misli da oni znaju bolje, iz verovanja da ste previše dragoceno mače da bi vas pustili na slobodu. Ponekad je magično… ponekad može biti malo previše.

Uprkos svim osobinama koje se plaše, ne postoji bolja osoba na vašoj strani i u vašem uglu, jer Škorpije su odlučno zaštitnički nastrojene i odane onima koje vole.

Znak Škorpija i novac

Kada je u pitanju novac, Škorpije izjednačavaju novac sa moći i statusom (što ih više zanima i fascinira, tbh, moć je glavni pokretač u njihovom carstvu). To im daje žeđ i apetit za visokom zaradom i dobrom plaćom. To im daje trenutni cilj u karijeri: da budu plaćeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Većina Škorpiona je praktična i organizovana kada je u pitanju upravljanje novcem. Oni mogu doneti ogromnu samokontrolu i disciplinu nad bilo kakvim porivima za potrošnjom i nisu previše spontani, radije planiraju i strategiju svojih glavnih troškova i investicija. Prema novcu se postupa s poštovanjem.

Kompatibilnost s drugim znakovima horoskopa

Ovan i znak Škorpija dele planetarni uticaj, ali to je Mars, pa osim ako nisu na istoj strani (u tom slučaju su nezaustavljivi) ovo MOŽE ići drugim putem… Nizbrdo. Oni su ili najžešći saveznici ili najsmrtonosniji neprijatelji.

Trio vodenih znakova razume međusobno raspoloženje i emocionalni intenzitet, shvataju da su malo dublji od vašeg prosečnog Džoa i obično stvaraju neverovatno bliske veze – Škorpiju, Raka i Ribe.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrući savet za vrući seks jeste kombinacija Škorpije i Bika, njihovog suprotnog znaka. Oboje su veoma fizička i mogu da se uporede sa seksualnim nagonom, intenzitetom i avanturizmom jedan drugog…

 

 

Članak se nastavlja posle reklama
More Than Production via Shutterstock