Bataci u umaku od paradajza
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 4 pileća bataka s karabatakom
- 100 g mocarele
- 1 glavica crnog luka
- 300 g mlade šargarepe
- 250 g pelata paradajza
- 200 g šampinjona
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl ulja
- 1 kašičica mlevene paprike
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Pileće batke odvojiti od kostiju, zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mocarelu i šargarepu iseći na kolutove, luk na kockice, šampinjone na listove, a pelat paradajza izgnječiti.
3. Šnicle napuniti mocarelom te ih preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šampinjone, šargarepu, belo vino i pelat paradajza. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, vratiti piletinu i sve zajedno kratko prokuvati.
Izvor: Dobra hrana