Pogačice s kobasicama

by | oktobar 31, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:

  • 250 g margarina
  • 250 g sira u krišci
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g dimljenih kobasica
  • so
  • susam

PRIPREMA:

1. Omekšali margarin penasto umutiti pomoću miksera.
2. Potom sjediniti margarin, izmrvljeni sir i malo soli. Postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo meseći dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo ostaviti da miruje u frižideru najmanje 120 min.
4. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom prečnika 5 cm na polovini testa izvaditi kolutove. Od preostalog testa izvaditi manje kolutove prečnika 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu iseći na kolutove.
7. Na veće kolutove testa u sredinu utisnuti kobasicu a ivice testa premazati belancetom. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima testa pa ivice pomoću viljuške pritisnuti da se slepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: