Rolat s bademima

by | novembar 3, 2012

Za 8 osoba

POTREBNO JE:

Za koru:

  • 8 belanaca
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike mlevenih badema
  • so

Za fil:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 400 g švapskog sira
  • 8 žumanaca
  • 150 g listova praške šunke
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 4 kisela krastavca
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

PRIPREMA:

Kora:
1. Belanca pomoću miksera umutiti u čvrst sneg. Dodati so po ukusu I mutiti još minut.
2. U sneg od belanaca dodati brašno, mlevene bademe i polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te sipati u njega pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu I ostaviti je da omekša.

Fil:
1. Žumanca dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno iseckati.
2. U švapski sir dodati mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone iseći na kockice.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati polovinom švapskog sira. Posuti polovinom kiselih krastavaca, mariniranih šampinjona i jaja. Zatim naneti listove praške šunke, premazati preostalim sirom i posuti preostalim jajima, krastavcima i pečurkama.
2. Filovanu koru pomoću kuhinjske krpe urolovati i ostaviti da se
stegne.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: