Kotleti u saftu
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 6 šnicli svinjskog vrata
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašika brašna
- 3 kašike paradajz pirea
- 1 crvena paprika
- 1 dl belog vina
- 3 dl goveđe supe
- 100 g praške šunke
- 3 kisela krastavca
- 3 čena belog luka
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
PRIPREMA:
1. Svinjske šnicle začiniti po ukusu I propržiti na malo ulja. Kada porumene, izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk iseći na kockice, a kisele krastavce, papriku i prašku šunku na štapiće.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, pa posuti brašnom, dodati paradajz pire, vino i goveđu supu te kratko prokuvati.
4. Potom dodati prašku šunku, kisele krastavce, mlevenu i svežu papriku, pasirani beli luk i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok paprika ne omekša.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pržene šnicle. Preliti ih pripremljenim sosom i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeku.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama