Princeze od ajvara
Za 5 osoba
POTREBNO JE:
Za testo:
- 5 jaja
- 125 g margarina
- 250 g brašna
- 4 dl vode
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ajvara,
- so
Za fil:
- 600 g švapskog sira
- 200 g praške šunke
- prstohvat belog luka u prahu
- 2 fileta pečene paprike
- 1 manja zelena salata
- mešavina začina
PRIPREMA:
Testo:
1. U dublju šerpu sipati vodu, dodati margarin i malo soli pa ostaviti da
proključa.
2. Potom skloniti sa šporeta, dodati brašno i mešati dok se ne zgusne.
3. Vratiti šerpu na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano
mešanje dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
4. Pripremljeno testo ostaviti da se ohladi, a zatim uz neprestano mešanje dodavati
jedno po jedno jaje. Na kraju dodati ajvar, prašak za pecivo i promešati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje I na njega pomoću poslastičarskog džaka istiskivati fil u gomilicama veličine oraha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 35 min.
Fil:
1. Pečenu papriku i prašku šunku iseći na kockice.
2. Iseckane sastojke sjediniti sa švapskim sirom, belim lukom u prahu
i začinima po ukusu. Dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Krofne ostaviti da se ohlade, a zatim ih preseći napola.
2. Svaku krofnu napuniti listom zelene salate i kašičicom pripremljenog fila i preklopiti.
Izvor: Dobra hrana