RECEPT: Suši sa lososom
POTREBNO JE:
- 1 pakovanje nori algi
- 250 g pirinča za suši
- 1 salatni krastavac
- 250 g dimljenog lososa
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- mešavina začina, biber
PRIPREMA:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi, potom ga ocediti od suvišne tečnosti. U kuvani pirinač dodati beli luk i začine po ukusu.
2. Krastavac uzdužno iseći na osmine, dimljeni losos na trake.
3. Na podlogu od bambusa staviti jedan list nori alge (možete ih kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane ili u supermarketu) pa premazati slojem pirinča debljine 0,5 cm.
4. Na donju stranu nori alge, preko pirinča, poprečno staviti štapić krastavca i nekoliko traka dimljenog lososa. Pomoću podloge od bambusa čvrsto urolovati.
5. Nori alga će od vlažnog i toplog pirinča omekšati, te se rolat odmah može iseći na parčad debljine 2 cm.
Članak se nastavlja posle reklama
REČ PLUS:
Sve ribe nam pružaju dragocene belančevine koje se mnogo bolje vare od mesnih belančevina.
Članak se nastavlja posle reklama