Šarlota s malinama

by | novembar 9, 2012

Za 10 osoba

POTREBNO JE:

  • 400 g piškota
  • 3 dl mleka

Za fil:

  • 350 g zamrznutih malina
  • 5 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 vanil– šećera
  • 5 dl mleka
  • 2 pune kašike gustina
  • 100 g bele čokolade
  • 20 g želatina
  • 4 dl slatke pavlake

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:
1. Žumanca sjediniti sa šećerom, 1 dl mleka i gustinom te dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
2. Preostalo mleko sjediniti sa vanil– šećerom i ostaviti da proključa.
3. U ključalo mleko dodati smesu od žumanaca i kuvati na umerenoj temperature uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. U topao fil od žumanaca dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Pripremljeni fil ostaviti da se ohladi.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
6. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti ga da nabubri.
7. U ohlađen fil od žumanaca dodati šlag od slatke pavlake, zamrznute maline I želatin pa polako promešati.
8. Odgovarajuću staklenu posudu obložiti piškotama natopljenim u mleko. Preko njih sipati pripremljeni fil te ga prekriti preostalim natopljenim piškotama.
9. Pripremljenu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim tortu izvaditi iz zamrzivača, ostaviti kratko da se opusti, izvrnuti je naopačke i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: