Sote od svinjskog mesa

by | novembar 16, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 600 g svinjskog mesa od buta
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 g bukovača
  • 5 kiselih krastavaca
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 dl pavlake
  • 1 dl belog vina
  • 400 g testenine po želji
  • 4 kašike ulja
  • so
  • biber

PRIPREMA:

1. Svinjsko meso, slaninu i kisele krastavce iseći na štapiće, a crni luk I bukovače na kockice.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu, a potom dodati meso i bukovače te pržiti dok meso ne promeni boju.
4. Paradajz pire razmutiti sa malo vode i preliti preko mesa. Dodati belo vino, lovorov list i začine po ukusu. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja posuti sa malo brašna da bi se dobila odgovarajuća gustina.
6. U gotovo jelo umešati pavlaku i poslužiti uz obarenu testeninu.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: