Punjeni trouglovi

by | novembar 18, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 400 g tankih kora za pitu
  • 300 g mariniranih šampinjona
  • 250 g kačkavalja
  • 1/2 praziluka
  • 200 g suvog vrata
  • 2 dl pavlake
  • 300 g kečapa
  • origano
  • susam
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

PRIPREMA:

1. Praziluk iseći na kockice i propržiti na malo ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Marinirane šampinjone iseći na listove, suvi vrat na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.

3. U odgovarajućoj posudi sjediniti šampinjone, kačkavalj, suvi vrat, praziluk I 100 g kečapa. Dodati origano i začine po ukusu te polako promešati.

4. Uzeti jednu koru za pitu i uzdužno preseći dva puta da bi se dobile tri trake. Na isti način iseći i preostale kore.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Na početak jedne trake od kore staviti kašiku pripremljenog fila, a potom prema uputstvu sa slike saviti u trougao.

6. Pleh obložiti papirom za pečenje I poslagati u njega punjene trouglove.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Posebno umutiti preostali kečap I pavlaku pa premazati preko trouglova. Odozgo posuti susamom.

8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: