Šnicle s belim lukom
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 700 g svinjskog mesa od buta
- 200 g prezli
- 4 jajeta1 manja glavica belog luka
- 1 veza peršuna
- 2 dl belog vina
- 4 dl ulja
- juneća supa po potrebi
- 200 g brašna
- mešavina začina
PRIPREMA:
1. Svinjsko meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
3. Panirane šnicle pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
5. Dublju šerpu nauljiti i u nju poslagati pohovane šnicle. Posuti belim lukom, peršunom i začinima po ukusu. Zatim sipati belo vino i juneću supe po potrebi da ogrezne.
6. Kuvati na umerenoj temperaturi da šnicle potpuno omekšaju, a tečnost napola uvri.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana
Kliknite na video da saznate više: