Pileća vekna
Za 6 osoba
POTREBNO JE:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 jajeta
- 3 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 3 parčeta hleba
- 1 kašika seckanog peršuna
- 200 g krem sira
- 150 g kačkavalja
- 3 kašike ulja
- mešavina začina
- biber
PRIPREMA:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Hleb natopiti vodom, a zatim dobro ocediti i izmrviti.
3. Beli luk ispasirati, a crvenu paprika i crni luk iseći na kockice.
4. U većoj posudi sjediniti mleveno pileće meso, jaja, izmrvljen hleb, crni i beli luk, crvenu papriku i peršun. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
5. Duguljast, uzak kalup nauljiti I u njega sipati pripremljenu smesu. Premazati je krem sirom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu veknu ostaviti da se ohladi pa je iseći na šnite.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana