Preliveni som
Za 4 osobe
POTREBNNO JE:
- 600 g fileta soma
- 3 žumanceta
- 4 dl neutralne pavlake
- prstohvat belog luka u prahu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 limun
- 1 veći brokoli
- mešavina začina
- bosiljak
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Filete soma iseći na manje komade, poprskati ih sokom od limuna I začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Brokoli iskidati na cvetove i blanširati u vreloj vodi da omekša.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, žumanca, peršun, bosiljak, beli luk u prahu i začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohovane ribe, zatim red cvetova brokolija i tako naizmenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smesom od neutralne pavlake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana