Rešite se neprijatnih mirisa na jednostavan način

by | decembar 2, 2012

Ako vam ništa ne može pomoći da se rešite neprijatnih mirisa koji su se uvukli u vaš životni prostor ili odeću, evo jednostavnih načina koje još možda niste isprobali, a koji vam mogu pomoći da rešite taj problem.

1. Ekstrakt vanile

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najstarijih trikova je da par kapi vanile namažete na sijalicu dok je ugašena. Kada se počne zagrevati, počeće se širiti prijatan miris. To naravno možete isprobati i sa drugim mirisima koji vam više odgovaraju.

2. Pasta za zube

Ako vam se uvukao neki grozan miris u kožu, poput belog ili crnog luka dok kuvate, probajte da utrljate pastu za zube. Sastojci koji osvežavaju dah mogu neutralisati loše mirise na koži.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Jabukovo sirće

Bilo da vam je ostala zadimljena soba nakon iznenadnih gostiju ili zagoreo ručak, jabukovo je rešenje za takve neugodne mirise. Postoje dve opcije. Prva je da stavite sirće u posudu i ostavite na mesto gde je neprijatan miris najjači, a ako vam je potrebno brzo rešenje, umočite krpu u jabukovo sirće i mašite njom u zadimljenoj prostoriji.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Sok od paradajza

Ako su vam neugodni mirisi ostali u posudama za hranu, ulijte u njih malo soka od paradajza i dobro razmažite. Zatim dobro operite posude u toploj i sapunastoj vodi, osušite i ostavite u frižideru na nekoliko dana.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Kupka za kućne ljubimce

Kućni ljubimci često se jako uprljaju kada provode vreme napolju, a obično čišćenje ne pomaže. U slučaju jakog neprijatnog mirisa može da pomogne kupka od pola čaše sirćeta, četvrtinom praška za pecivo, kašikom tečnog gela za tuširanje pomešanih u jednoj litri vode sa tri odsto vodonik peroksida. Nakon kupke ljubimca treba temeljno isprati.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: