Kesten tartuf

by | decembar 4, 2012

Za 6 osoba 

Potrebno je:

  • 150 g crne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 500 g kesten pirea
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 75 g kristal šećera

Priprema:

1. Rastopiti na pari 150g crne čokolade i 50g maslaca.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Mešati dok smesa ne postane glatka, a zatim skloniti sa vatre da se ohladi.

3. Umutiti 500g kesten pirea, 150ml slatke pavlake, 1 kašičicu vanile i 75g šećera.

4. Polako dodati ohlađenu čokoladu, a onda ostaviti da se ohladi 30 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Sipati mešavinu u šest kupastih kalupa i zamrznuti na dva do tri sata.

6. Posuti kakao prahom i ukrasiti kandiranim višnjama.

Članak se nastavlja posle reklama

Odlično ide uz medovaču.

Izvor: Rakija Fest

Tagovi: