Kesten tartuf
Za 6 osoba
Potrebno je:
- 150 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 500 g kesten pirea
- 150 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 75 g kristal šećera
Priprema:
1. Rastopiti na pari 150g crne čokolade i 50g maslaca.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Mešati dok smesa ne postane glatka, a zatim skloniti sa vatre da se ohladi.
3. Umutiti 500g kesten pirea, 150ml slatke pavlake, 1 kašičicu vanile i 75g šećera.
4. Polako dodati ohlađenu čokoladu, a onda ostaviti da se ohladi 30 minuta.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Sipati mešavinu u šest kupastih kalupa i zamrznuti na dva do tri sata.
6. Posuti kakao prahom i ukrasiti kandiranim višnjama.
Članak se nastavlja posle reklama
Odlično ide uz medovaču.
Izvor: Rakija Fest