Pašteta od pileće džigerice sa džemom od crvenog luka i tostiranih oraha
Porcija za jednu osobu
Potrebno je:
- 1 kašika pačije masti
- 80 g pileće džigerice
- 20 g slanine
- 0,05 l belog vina
- 0,01 l konjaka
- 30 g putera
- 30 g oraha
- so
- biber
- 1 glavica crvenog luka
- 0,1 l crvenog vina
- vinsko sirće
- karanfilić
- so i biber u zrnu
- beli luk
- marmelada od šipka
Priprema:
1. Na zagrejan tiganj staviti kašiku pačije masti.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Dodati pileću džigericu i slaninu isečenu na sitne kockice.
3. Dinstati dok džigerica ne omekša. U međuvremenu sastojke nalivati belim vinom i konjakom. Pred kraj začiniti solju i biberom.
4. Kada je džigerica gotova, izblendirati je i dodati puter i tostirane orahe.
Članak se nastavlja posle reklama
5. U zagrejanu posudu staviti iseckanu glavicu crvenog luka, vino, vinsko sirće, karanfilić, so, biber i beli luk po želji i sve kuvati do karamelizacije.
6. Kada se dobije željena gustina, dodati džem od šipka
Članak se nastavlja posle reklama
7. Džem servirati preko paštete.
Izvor: Restoran&rakia bar Destilerija
Kliknite na video da saznate više: