Pomozimo Anđeli da dobije krila

by | decembar 4, 2012

Anđela Vudrag je osmogodišnja devojčica kojoj je sa svega dva meseca života dijagnostifikovana Kongenitalna mišićna distrofija. Ova bolest se manifestuje odmah po rođenju, deca su slaba, mlitava, teško sisaju i gutaju, a polovina ove dece nikada se ne osposobi za samostalno stajanje.

Samohranoj majci, Emini i njenoj starijoj ćerki Sari, nije preostalo ništa drugo sem da se potpuno posvete i usmere samo jednom cilju – da njihov mali anđeo, napravi svoje prve korake, pobedi bolest i izbegne kobne posledice koje ova bolest nosi sa sobom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ta borba traje svakodnevno, već sedam i po godina, ali bez većeg poboljšanja. Anđela je u kolicima, glavu koja u sedećem položaju može da joj padne unazad, uz veći napor uspeva sama vratiti, šake i podlaktice takođe sama pomiče, dok nadlaktice uopšte ne može pomerati.

Tu su i prateći problemi koje nosi ova bolest – povećan opseg glave, ciste na moždanom tkivu, oštećenje srčanog mišića itd. Povrh svega, Anđela je uporna. Uspešno je završila prvi razred osnovne škole i raduje se povratku u školsku klupu jer joj se ipak ukazala šansa.

Naime, Anđelina majka ostvarila je kontakt s bolnicom „STAMMZELLEN WIEN“. Posle niza analiza ustanovljeno je da devojčica može ponovo da hoda. Za početak je treba obezbediti tri tretmana u bolnici, a svaki košta 9350 evra. S obzirom na to da je Anđelina majka podstanar i da ne radi kako bi pomagala kćerki, potrebna joj je pomoć.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko želite i u mogućnosti ste da pomognete maloj Anđeli da ponovo hoda, novac možete uplatiti na:

Anđela Vudrag

Članak se nastavlja posle reklama

Dinarski račun Komercijalne banke br. 205-9011004756015-17 

Devizni žiro račun Komercijalne banke SWIFT –BIC: KOBBRSBG IBAN/Account Number:RS35205903101851304305 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: