Preklapače

by | decembar 5, 2012

Za 5 osoba

Potrebno je:

  • 650 g mekog brašna tipa 400
  • 2 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 1 svež kvasac
  • 3 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 250 g feta sira
  • 250 g praške šunke
  • 40 g parmezana
  • 1 kašičica šećera
  • origano
  • so
  • biber

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, kašičicu brašna, šećer i svež kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, mlaku vodu, 2 jajeta i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
3. Umešeno testo premazati uljem I ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo premesiti i od njega oblikovati petnaest manjih jufki.
5. Svaku jufku pomoću oklagije razvući u tanak disk.
6. Feta sir i kačkavalj izrendati na krupno rende, a prašku šunku sitno iseckati.
7. Na polovinu svakog diska od testa staviti kašiku seckanih sastojaka, a potom preklopiti i ručno pritisnuti da bi se krajevi spojili.
8. Pripremljene preklapače premazati umućenim jajetom i posuti parmezanom.
9. Pleh obložiti papirom za pečenje I u njega poslagati preklapače. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: