Kaneloni s pečurkama
- 20 kanelona
- 500 g šampinjona
- 1 dl belog vina
- 1 glavica crnog luka
- 80 g pančete
- 250 g pelata paradajza
- 200 g kačkavalja
- 2 čena belog luka
- 4 dl mleka
- 50 g brašna
- 50 g margarina
- 1 jaje
- 5 kašika ulja
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Crni luk i pančetu iseći na kockice, šampinjone na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Pelat paradajza izgnječiti, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti pančetu, crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone pa i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati belo vino, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Fil od pečuraka ostaviti da se ohladi pa u njega dodati rendani kačkavalj i promešati.
6. Pripremljenom smesom napuniti kanelone.
7. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti margarin te dodati brašno
i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U prohlađeni sos dodati jaje, začine po ukusu i promešati.
8. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa. Preko njega rasporediti kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana