Voćna torta s kroasanima

by | decembar 17, 2012

  • 100 g prženih mlevenih lešnika
  • 200 g mlevenog keksa
  • 375 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 manja konzerva ananasa
  • 6 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 4 kašike brašna
  • 14 manjih kroasana od vanile
  • 5 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 125g margarina i 125 g šećera u prahu.
2. Mleveni keks preliti sa 1 dl soka od ananasa iz konzerve i dobro izmešati.
3. Sjediniti umućeni margarin, natopljeni keks, mlevene lešnike i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.

Fil:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca, puding od vanile i brašno. Sipati u ključalo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Pripremljeni fil ostaviti da se ohladi pa u njega dodati 250 g omekšalog margarina i umutiti mikserom.

Finalni postupak:
1. Dno okruglog kalupa za tortu obložiti smesom za koru i ručno oblikovati.
2. Zatim premazati trećinom fila od vanile i posuti seckanim ananasom. Naneti drugu trećinu fila od vanile, po njemu rasporediti punjene kroasane i premazati ih preostalim filom.
3. Na kraju dekorisati šlagom od slatke pavlake i preostalim kroasanima.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: