Piletina u saftu sa pogačicama

by | decembar 18, 2012

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 300 g šampinjona
  • 2 dl pavlake
  • 3 dl pileće supe
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina

Za pogačice:

  • 300 g brašna
  • 250 g margarina
  • 250 g sira u krišci
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, šampinjone na četvrtine, a beli i crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati piletinu i šampinjone te ih pržiti dok tečnost ne uvri.
3. Posebno umutiti pavlaku, supu, brašno i senf pa dodati prženoj piletini. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj dodati peršun i začine po ukusu i promešati.
4. Pripremljeni ragu od piletine preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju i poravnati. Zatim odozgo poslagati pogačice tako da se na krajevima preklapaju i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok pogačice ne porumene.

Pogačice:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Sjediniti brašno, omekšao margarin i izmrvljeni sir.
2. Dodati prašak za pecivo i malo soli po ukusu pa umesiti testo.
3. Umešeno testo ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 30 min. Potom ga istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm i okruglom modlom izvaditi pogačice.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: