Grčke rolnice

by | decembar 19, 2012

  • 400 g tankih kora za pitu
  • 100 g margarina
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 500 g mlevene junetine
  • 1 dl belog vina
  • 8 kašika kečapa
  • 3 jajeta
  • 40 g parmezana
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber

Za preliv:

  • 3 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 1 veza vlašca
  • prstohvat belog luka u prahu

Priprema:

1. Dva jajeta obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Crni luk sitno iseckati i propržiti na 30 g otopljenog margarina.
3. Zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Dodati belo vino, kečap i začine po ukusu i ostaviti da se dinsta na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne
uvri.
5. U ohlađen fil dodati rendana jaja, parmezan, umućeno presno jaje i prezle pa polako promešati.
6. Kore za pitu poprečno preseći napola tako da se od jedno kore dobije dva pravougaonika.
7. List kore premazati sa malo otopljenog margarina, a potom na njega staviti 2 kašike pripremljenog fila. Bočne stranice presaviti 2 cm ka unutra i urolovati. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
8. Odgovarajuću vatrostalnu posudu premazati uljem pa poslagati pripremljene rolnice.
9. Posebno umutiti jogurt, jaja, sitno seckani vlašac i beli luk u prahu. Rolnice preliti pripremljenim umakom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: