RECEPT: Kanapei sa palentom

by| jun 21, 2010

Kanapei sa palentom

POTREBNO JE:
300 g kukuruznog griza
100 g tanko sečenog kulena
200 g krem sira
1 ukusna zelena salata
100 g crnih maslina bez koštica
50 g feta sira, so

PRIPREMA:

1. KUKURUZNI GRIZ SKUVATI U SLANOJ VODI PREMA UPUTSTVU SA KESICE. PAPIR ZA PEČENJE NAULJITI, SIPATI KUVANU PALENTU, NOŽEM PORAVNATI NA DEBLJINU OD 1 CM I OSTAVITI DA SE OHLADI. OKRUGLIM KALUPOM PREČNIKA 4 CM NA OHLAĐENOJ PALENTI VADITI KRUGOVE.
2. KRUGOVE OD PALENTE PREMAZATI SA MALO KREM SIRA, A ODOZGO ZALEPITI PARČE ZELENE SALATE.
3. OSTATAK KREM SIRA STAVITI U POSLASTIČARSKI DŽAK PA NA SVAKI KOLUT PALENTE, PREKO ZELENE SALATE, ISTISNUTI MALU GOMILU SIRA.
4. KOLUTOVE KULENA ZASEĆI DO SREDINE I UVITI U FIŠEK, ZATIM PO DVA FIŠEKA ZABADATI U KREM SIR.
5. IZMEĐU FIŠEKA OD KULENA STAVITI PO JEDNU CRNU MASLINU I KOCKU FETA SIRA.

 

Članak se nastavlja posle reklama

REČ PLUS:

Bogatstvo ukusa i hranljivih sastojaka, kao i kratko vreme pripreme, učinice ovu salatu vašim omiljenim jelom.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  

Tagovi: