Torta „Falš garaš“ by 24Kitchen
Sastojci:
- 250 g mekog maslaca
- 300 g šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 70 g kakaa
- 2 kesica vanilin šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 6 belanaca
- 60 ml brendija
Način pripreme:
1. Maslac i šećer mutite dok ne dobijete lagan penasti krem. Dodajte jedno po jedno žumance, a zatim kakao i vanilu.
2. Od dobijenog krema 1/3 odvojite i stavite u frižider da se stegne.
3. U preostali deo krema naizmenično dodajte orahe i sneg od belanaca, pažljivo mešajući špatulom.
4. Testo sipajte u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Testo se peče na slaboj temperaturi, malo duže na 150 stepeni, jer u njemu nema brašna i kvasca.
5. Nakon što se desert ispekao, ostavite ga da se potpuno ohladi i zatim ga poprskajte brendijem. Površinu premažite kremom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen