Svinjetina s osminkama od trešanja by 24Kitchen
Sastojci za 4 osobe:
- 600 g svinjskog buta
- so i biber po želji
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 1 šoljica kornfleksa
- 100 g badema
- 150 ml ulja za prženje
- 1 šoljica trešanja
- 1 kisela jabuka
- 2 kašike maslaca
- 2 karanfilića
- 1 kafena šoljica crnog vina
- 1 kašičica smeđeg šećera ili meda
- balzamiko sirće po želji
- ½ kašičice gustina
- so po želji
Način pripreme:
1. Isecite meso na šnicle i začinite solju i biberom.
2. U blenderu sameljite kornfleks i bademe. Meso panirajte prvo u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju uvaljajte u hrskavu smesu.
3. Šnicle ispržite u vrućem ulju.
4. Prokuvajte vino, sirće, karanfiliće i šećer 2-3 minuta, samo da ispari žestina alkohola. Dodajte maslac. Posolite i probajte. Ako je potrebno, dodajte još šećera ili sirćeta. Dodajte voće i kuvajte još 2 minuta. Neka ostane sirovo. Zgusnite gustinom razmućenim u malo vode. Ostavite da se ohladi.
5. Poslužite tople šnicle s hladnim mariniranim trešnjama.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen