Bolero keks by 24Kitchen
Sastojci za 24-26 komada:
- 2 jaja
- 1 šoljica šećera
- 1 kafena šoljica ulja
- 2 kašike meda
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika instant kafe
- 2 kesice vanilin šećera
- ½ kašike cimeta
- 1 kašika sode bikarbone
- 300 g brašna
Za punjenje:
- 150 g mešavine usitnjenih orašastih plodova
- 2 kašike konjaka
- 125 g mekog maslaca
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike šećera
- 100 g tamne čokolade
Način pripreme:
1. Mutite jaja sa šećerom dok ne nastane pena. Dodajte sve ostale sastojke. Promešajte.
2. Umesite testo s brašnom.
3. Od testa napravite kuglice veličine oraha i stavite u pleh na papir za pečenje.
4. Ispecite kekse u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
5. Izvadite ih iz rerne i dok su još topli probušite rupu malom viljuškom.
6. Zapecite usitnjene orašaste plodove i promešajte s polovinom mrvica od keksa. Dodajte šećer, maslac, konjak i pavlaku. Promešajte.
7. Keks napunite smesom i prelijte rastopljenom čokoladom.
Članak se nastavlja posle reklama
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen