Dinstano meso divlje svinje s palentom by 24Kitchen

by | decembar 25, 2012

Sastojci:

  • 2 veze celera
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 1 kašičica pimenta
  • 1 kašika semena kleke
  • maslinovo ulje
  • 200 ml crnog vina
  • 200 g svinjetine (divlje svinje)
  • 200 g teletine
  • 200 g piletine ili zečetine
  • ruzmarin
  • žalfija
  • lovorov list
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • indijski orah
  • 1 konzerva koncentrata pirea od paradajza

Za palentu:

  • 3 litra vode
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g parmezana
  • 100 g masnog mekog sira

Način pripreme:

1. Povrće isecite na krupne komade. U posudi prvo dinstajte luk na maslinovom ulju. Dodajte semenke pimenta i kleke. Zatim dodajte ostalo povrće i meso isečeno na krupne komade. Začinite solju i biberom, promešajte i kratko poklopite. Zatim sipajte vino, dodajte veze začina, nekoliko lista lovora i pire od paradajza iz tegle. Promešajte. Zatim dodajte indijski orah i koncentrat pirea od paradajza. Jelo poklopite i ostavite da se dinsta na slaboj vatri oko sat i po.
2. Za palentu postepeno sipajte kukuruzno brašno u vruću vodu, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Zatim dodajte maslac i narendani sir.
3.Palentu stavite na dasku ili u tanjir i u sredinu sipajte gorovo jelo.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: