Čorba Improvizacija by 24Kitchen

by | decembar 26, 2012

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2 šargarepe
  • komad glavice celera
  • 1 koren paškanata
  • 2 kelerabe
  • 30 g svežeg đumbira
  • 50 g maslaca
  • 4 kašike kisele pavlake
  • so po želji
  • 200 g pilećih prsa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 vezice mladog luka (samo beli deo)
  • 1 češanj belog luka
  • 1 veliki šampinjon
  • 50 g sirovog indijskog oraha
  • 2 vezice bosiljka
  • so i biber po želji

Način pripreme:
1. Očistite povrće za čorbu, isecite na komade i kuvajte u vodi s maslacem. Pasirajte dok ne dobijete gladak krem. Razredite vodom, sami procenite količinu.
2. Žicom promešajte pavlaku i dodajte u čorbu. Još jednom sve prokuvajte i posolite.
3. Propržite orašaste plodove na tiganju i stavite u jednu posudu.
4. Meso isecite na male komade i pržite nekoliko minuta na maslinovom ulju. Sitno isecite đumbir, crni i beli luk i dodajte piletini. Kuvajte još 1-2 minuta i meso stavite u posudu s orašastim plodovima. U isti tiganj stavite iseckanu pečurku i pržite. Nemojte dodavati više masnoće. Na kraju u tiganj stavite sve sastojke i pospite bosiljkom. Začinite solju i biberom.
5. Čorbu servirajte tako što u sredinu stavite dve kašike mesa.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: