Patlidžani ala Joli by 24Kitchen
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3-4 kašike ulja
- 2 paradajza
- 1 glavica luka
- 1 češanj belog luka
- 2 kašike ulja
- so i biber po želji
- pola kašičice šećera
- 3 vezice bosiljka
- 1 pečeni batak
- 100 g polutvrdog sira
Način pripreme:
1. Patlidžan isecite na deblje kolutove, a ako želite posolite i ostavite 15 minuta da izgubi gorčinu. Kolutove stavite u pleh pokriven papirom za pečenje i lagano ih premažite uljem. Pecite ih oko 20 minuta.
2. Luk isecite na sitno i dinstajte na ulju. Paradajz isecite na kockice i dodajte luku. Dinstajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Neka ostane malo sirov. Na kraju kuvanja dodajte beli luk, iseckan na tanke kriške, začinite solju i biberom, a kiselost ublažite s malo šećera. Uklonite s vatre i pospite iseckanim svežim bosiljkom.
3. Na medaljone od patlidžana stavite malo sosa, komadiće pečene piletine i pospite rendanim sirom.
4. Pecite dok ne porumene i poslužite dok je toplo, ali ne vruće.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen