Kolač sa jabukama i borovnicom by 24Kitchen

by | decembar 29, 2012

Sastojci:

  • 225 g brašna sa praškom za pecivo
  • 125 g šećera
  • 125 g mekog maslaca
  • 1 supena kašika ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • 100 ml svežeg mleka
  • 1 jabuka
  • 1 šaka borovnica
  • 2 supene kašike smeđeg šećera

Način pripreme:

1. Stavite u činiju brašno, šećer, maslac, vanilu, jaja i sveže mleko i dobro umutite mikserom sve dok ne dobije homogenu smesu.

2. Stavite na pokretno dno i po zidovima okruglog kalupa (prečnika 22 cm) papir za pečenje i sipajte smesu.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Isecite jabuku na tanke kriške i poređajte je preko testa. Pospite borovnice i na kraju dodajte šećer. Pecite kolač 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

4. Servirajte parče dobro ohlađenog kolača sa kašikom umućene pavlake.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: